Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Fenomén IPL epilace

PR článek

Žiletka na týden, bolestivé vytrhávání, neskutečná lepkavost cukrové pasty. Na to všechno můžete zapomenout, pokud se rozhodnete pro IPL epilaci. Jak to vůbec funguje, na co si dát pozor a vážně se vyplatí investovat?

Pouze záblesk světla a chloupek je pryč. Zdá se to jako sci-fi? Taková je pravda o IPL epilátorech. Speciální druh IPL světla působí na tmavý pigment chloupků a při opakovaném používání způsobí jejich vypadnutí a zároveň zabrání dalšímu růstu. Výsledky se pak pohybují od týdnů až po několik měsíců.

Jaká jsou největší úskalí?

Metoda, která není zatím ještě zcela obvyklá, samozřejmě není vhodná pro každého. Ještě před koupí je proto dobré pročíst si návod k výrobku, kde jsou zmíněné veškeré kontraindikace. IPL epilátor by neměli používat osoby s křečovými žilami i drobnými červenými žilkami. Překážkou mohou být i některé typy léků, například ty proti srážlivosti krve, nebo onemocnění jako jsou cukrovka a srdeční nedostatečnost.

IPL epilátory s možností nastavení intenzity záblesku můžete používat na většinu oblastí těla. Zakázané je používání na genitáliích, muži si nesmí epilovat oblasti, kde rostou vousy, a vyhnout se musíte i oblastem s podkožními injekčními porty.

Pokud máte tetování, tak ani na tyto oblasti nelze IPL epilátor používat. To samé platí i pro pihy. Proč? IPL světlo je přitahováno tmavým pigmentem, takže by mohlo dojít k popálení nebo podráždění pokožky.

Chcete začít s IPL epilací v létě? Po ošetření je nutné pokožku alespoň 48 hodin nevystavovat slunečním paprskům. A naopak - po opalování ošetřujte pokožku též až několik dní po slunění a nezapomeňte si nastavit nižší intenzitu záblesku.

Jak se vyznat v nabídce?

Stojíte před výběrem toho správného přístroje? Vybírejte hlavně podle funkcí. Ideální je, pokud má IPL epilátor senzor odstínu pokožky, na základě kterého vám pomůže vybrat intenzitu záblesku. Dále už vybíráte podle toho, jestli umožňuje provoz na baterii nebo s kabelem a zda má nástavce pro oblasti, které chcete epilovat. Koupě levnější varianty není vždy špatná, ale od té dražší vždy dostanete víc, např. delší životnost žárovky nebo více speciálních nástavců.

Ohodnoť článek

Štítky epilátor, pokožka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fenomén IPL epilace  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.