Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Udržte si vlastní chrup co nejdéle díky správné péči

PR článek

Věk je sice jenom číslo, ale v případě zubů hraje obvykle celkem důležitou roli. S přibývajícím věkem se nám mohou zhoršovat problémy s dásněmi, větším množstvím zubního kamene anebo erozí zubů. Nic z toho ale nemusí nastat a ani se dále zhoršovat, pokud zvolíte vhodnou péči pod dohledem odborníků.

Až 80 % lidí zná krvácení dásní

Během čištění zubů se u velkého množství dospělých lidí může objevit krev. Není potřeba panikařit, ale určitě je dobré zpozornět. Krvácení je totiž doprovodným jevem zánětu dásní. Jeho nejčastější příčinou je nedostatečná ústní hygiena – tedy odstraňování zubního plaku. Pokud ho máme v ústech delší dobu, dojde k procesu mineralizace, který z obyčejného plaku udělá zubní kámen, který již sami doma neodstraníte. Během pár minut si s tím ale poradí dentální hygienistka ve své ordinaci. Pak už stačí stav jen udržovat a riziko vzniku zánětu dásní tak snížíte na minimum.

Preventivní ochranu dásní proti zánětu můžete podpořit používáním vhodně zvolených produktů. Například u značek Meridol, Herbadent nebo Parodontax najdete pasty, které mají účinek na ochranu dásní. Ty pak zůstávají krásně růžové a zpevněné. Klíčové je naučit správnou techniku čištění a používat mezizubní kartáček. Vše se ale dozvíte na dentální hygieně.

Nějaká korunka a můstek – správná péče prodlouží životnost

Po třicítce už se nějaké té zubní náhradě někteří z nás nevyhnou. Korunky, můstky nebo dokonce implantáty vyžadují specifickou péči. A stejně precizní jako naše vlastní zuby. Největším pomocníkem vám bude mezizubní kartáček, který se postará o plak na místech, kam se ten klasický nedostane. V případě můstků může výrazně pomoci speciální zubní nit SuperFloss a pokud máte rádi modernější pomocníky, oceníte ústní sprchu, která čistí pomocí proudu vody.

Kdy už je čas na náhradu?

Nehezké označení protéza – neboli zubní náhrada. Nikdo z nás nechce slyšet doporučení, že už by to bylo nejlepší řešení. Ale pravda je taková, že taková situace dřív nebo později nastane v životě téměř každého z nás. Pokud se většina zubů kýve, korunky už by zasloužily výměnu a některé zuby chybí, je ta pravá chvíle nad celkovou náhradou uvažovat. Oprava takových zubů by totiž byla velmi nákladná, složitá a často už ne zcela možná kvůli ubývající kosti. Celkovou zubní náhradu hradí pojišťovna, nárok na novou máte každé tři roky. První provizorní náhradu si sice musíte zaplatit, ale u výroby té stálé je potřeba počkat, až se dásně zatáhnou, aby skvěle padla, takže se do provizorní náhrady vyplatí investovat. Péče o zubní náhradu není nijak složitá, a pokud bude opravdu precizně vyhotovena, okolí nebude mít šanci, že ji máte.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zubní plak, Herbadent s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udržte si vlastní chrup co nejdéle díky správné péči  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.