Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nový iPhone: Jak jej udržet v perfektní kondici co nejdéle?

PR článek

Mobilní telefony, včetně těch od společnosti Apple, se vyrábějí ze stále odolnějších materiálů. Mají lepší a lepší funkce a disponují nadupanějšími procesory. Přesto nejsou iPhony nezničitelné. Navíc, často jde o investici, na kterou je nutno šetřit několik měsíců. Byla by proto škoda, kdybyste už pár týdnů po koupi museli řešit jeho opravu. Udržet jej co nejdéle ve špičkové kondici není žádná věda a dokonce vás to ani nebude stát moc peněz. Jak na to?

Opatrujte jeho zevnějšek

I když si určitě dáváte velký pozor, abyste své křehké zařízení nepoškrábali, nebo, nedejbože, aby vám náhodou nevypadlo z ruky na tvrdou zem, i přesto se sem tam nějaká nehoda stane. Připravte se nato! Pořádná ochrana těla vašeho iPhonu je v těchto situacích k nezaplacení. S menšími i většími nárazy si hravě poradí kvalitní apple kryty. Navíc, se stylovým krytem na mobil povýšíte vzhled svého chytrého telefonu ještě o úroveň výš. Neváhejte si proto vybrat více různých pouzder, která sladíte s vaším outfitem.

Nezapomínejte ale ani na ochranu displeje tvrzeným sklem nebo ochrannou fólií. Ty, mimo jiné, předcházejí také zákeřným škrábancům, které mají často na svědomí klíče hozené do stejné kapsičky ve vaší kabelce nebo tašce.

Pravidelná aktualizace = balzám na duši vašeho zařízení

Důležitá je ale také péče o nitro vašeho chytrého telefonu. Pokud jste sáhli po úplně novém kusu, je nepravděpodobné, že bude mít nějaké problémy, jako jsou pomalé odezvy, přehřívání či náhlá vypnutí. Těmto problémům můžete v budoucnosti předcházet, mimo jiné, pravidelnou aktualizací. Ta je jedním ze základních pilířů zdravého chytrého telefonu, proto jí věnujte patřičnou pozornost. Pokud patříte do skupiny chronických zapomětlíků, v iPhone si jednoduše nastavíte možnost automatických aktualizací.

Nestahujte zbytečné aplikace

Říká se, že když nejde telefon tak, jak má, zřejmě je zahlcen zbytečnými aplikacemi, které zatěžují jeho procesor. S novým telefonem tato starost odpadá, ale nahrazuje ji zodpovědnost za to, abyste nepotřebné aplikace do telefonu vůbec neinstalovali. Jednou za čas si proto zkontrolujte všechny vaše stažené aplikace. Jejich odstranění dokáže paměť telefonu pročistit od zbytečností.

Správná péče o baterii

Už při koupi iPhonu musíte počítat s tím, že se kapacita nabíjení baterie vašeho chytrého telefonu časem sníží. Správným přístupem však můžete tuto chvíli oddálit a dopřát svému zařízení pár vytoužených let ve vaší přítomnosti navíc. Zapamatujte si pravidlo, že extrémy škodí. Nikdy jej proto nenechávejte vybít na úplnou nulu, ale nenechávejte jej ani příliš dlouho na nabíječce, pokud již stav baterie dosáhl 100 %. Baterii škodí také extrémy v podobě příliš vysokých teplot, které by ji mohly nenávratně poškodit.

Ohodnoť článek

Štítky iPhone, Apple, chytrý telefon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový iPhone: Jak jej udržet v perfektní kondici co nejdéle?  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.