Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Čekají nás další uzavírky silnic

Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Čtyři aktuální uzavírky jsou financovány z fondu SFDI. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

Uzavírka mimo fond SFDI:

  • od 18. dubna do 9. června bude z důvodu rekonstrukce vodovodu a kanalizace zcela uzavřen úsek silnice III/12217 v ulici Libušina v Bechyni.  Délka uzavřeného úseku je 200 metrů. Objízdná trasa je obousměrně vedena přes Kamenný dvůr a Zářečí. Délka objížďky je 4 kilometry.

Uzavírky z fondu SFDI:

  • do 25. dubna potrvá uzavírka komunikace v obci Dubné. Jedná se o úsek křižovatky silnic III/14321, III/12253 a silnice III/12253 mezi obcemi Dubné a Čakov.
    Objízdná trasa je značena.
     
  • z důvodu opravy povrchu silnice bude do 25. dubna zcela uzavřena silnice č. III/17224, v úseku od křižovatky se silnicí č. III/17220 do Kváskovic.
    Objízdná trasa je v místě značena. Uzavírka se dotkne autobusové linky 380060 Strakonice – Nihošovice – Hoslovice – Nová Ves, Lhota pod Kůstrým. Po dobu uzavírky bude u spojů 7 a 9 této linky zrušena zastávka Drážov, Kváskovice, Chalupy. Jako náhradní je určena zastávka Nová Ves, rozc. Kváskovice 1.5.
    Spoji 6 bude umožněn průjezd uzavřeným úsekem bez omezení.
     
  • poslední, 3. etapa opravy povrchu vozovky silnice III/ 12823 v úseku Předboř – Třiklasovice – Psárov, potrápí řidiče ještě do 9. května.  
    Uzavírka se dotkne i veřejné linkové dopravy. Konkrétně se jedná o spoje na lince 390060 Tábor – Choustník – Tábor a 390450 Soběslav – Košice – Choustník – Mlýny – Psárov.  Vždy do 7:40 hodin bude umožněn bezpečný průjezd stavbou. Ostatní spoje nebudou obsluhovat zastávky Psárov a Tříklasovice.
     
  • od 19. dubna do 1. května je naplánována úplná uzavírka silnice III/1362 na katastrálním území obce Vlčeves. Pravidelná autobusová doprava bude v tomto úseku vedena po objízdné trase. Uzavírkou bude dotčena doprava na lince Tábor – Černovice. Zastávka Vlčeves a Vlčeves, Svatá Anna nebude v termínu od 25. dubna do 1. května obsluhována na spojích 3, 7, 8, 9, 10, 11, 12 a 14. Náhradní zastávkou je stanovena zastávka Křeč, rozcestí k Vlčevsi.
    Uzavírka se dotkne i linky Kamenice nad Lipou – Černovice. Zastávka Vlčeves, Cihelny nebude obsluhována spojem číslo 1 na této lince.

Tisková zpráva

Štítky silnice, Státní fond dopravní infrastruktury, Vlčeves, Dubné, Psárov, Bechyně, Černovice, Nová Ves, Choustník, Kváskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Čekají nás další uzavírky silnic  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.