Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lannovka projde úpravami, kvůli kterým bude přes dva měsíce částečně uzavřena

Část Lannovy třídy v Českých Budějovicích bude od 19. března do 31. května kompletně uzavřena kvůli dopravním a stavebním úpravám. Ty by měly vést ke zklidnění automobilové dopravy v pěší zóně. Součástí bude i umístění podzemních nádob na tříděný odpad.

K uzavírce dojde v úseku mezi křížením s ulicemi Štítného a Chelčického. Řidiči tak musejí počítat s možnými komplikacemi provozu. Objízdná trasa však ještě není stanovena.

„Cílem avizovaných úprav je zklidnění automobilové dopravy na pěší zóně Lannova třída, která by již neměla sloužit jako automobilová tranzitní trasa, zabráněním průjezdu z Žižkovy ulice do Rudolfovské,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický. „Z oblasti Mercury centra lze k viaduktu projet Průmyslovou ulicí a odbočit vlevo na Nádražní. Podle doporučení dopravních inženýrů po realizaci budou vozidla projíždět Štítného ulicí pouze ve směru od Rudolfovské do Lannovy ulice a z té dále mohou odbočit jen doleva do Chelčického ulice a vyjet zpět na Rudolfovskou, doplnil.

Obdobně budou auta jezdit z Žižkovy ulice Dvořákovou, kde bude provoz směrem k Lannovce jednosměrný. Z té se zpět na Žižkovu řidiči dostanou odbočením doprava přes ulici Chelčického.


Dopravní řešení ulic Lannova, Štítného, Chelčického a Dvořákova.

Součástí úprav bude také umístění podzemních nádob na separovaný odpad v prostoru, kde se kříží Dvořákova ulice s Lannovkou.

Odbor dopravy a silničního hospodářství již úplnou uzavírku v ulici Lannova třída od 19. března do 31. května povolil.

Štítky Lannova třída, úpravy, provoz, doprava, pěší zóna, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lannovka projde úpravami, kvůli kterým bude přes dva měsíce částečně uzavřena  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.