Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Silničáři opravují další cesty. Proto je potřeba počítat s uzavírkami

Opravy jihočeských silnic pokračují. Na některých se už pilně pracuje, na dalších se práce chystají. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

  • Až do 26. srpna letošního roku se opravuje opěrná zeď podél silnice III/14130 u Machova mlýna ve Vimperku. Uvedený úsek je uzavřen pro veškerý provoz už od 28. května. Objízdná trasa vzhledem k místu uzavírky není nestanovena.
     
  • ​Ještě v tomto týdnu, konkrétně do 29. června jee uzavřena křižovatka silnic číslo  III/15529 a III/15531 Roudné.  V místě probíhají stavební práce související s napojením inženýrských sítí (základní technická vybavenost Roudné Nové Role).
     
  • U obce Čížkrajice probíhá od 11. června dlouhodobá úplná uzavírka silnice III/1545. Staví se zde přeložka silnice. Stavební práce zde budou probíhat až do 30. září letošního roku.
    Motoristé jedoucí z Trhových Svinů do Benešova nad Černou jsou vedeni na objízdnou trasu v Trhových Svinech po silnici II/157 do obce Mohuřice, kde odbočí na silnici III/14621, po které budou pokračovat až do obce Slavče, kde se napojí na silnici III/1546, po které budou vedeni až do obce Chvalkov, kde se napojí zpět na silnici III/1545. V opačném směru je objízdná trasa totožná. Délka objízdné trasy je 7,5 kilometru.
    Spoje linky 320420 budou využívat objízdnou trasu po silnici III/1545 – III/1548 – Mezilesí – místní komunikace – Čížkrajice a to obousměrně.
     
  • Do letošního 26. října bude probíhat rekonstrukce silnice II/155 Borovany - Vrcov. Uzavření dotčeného úseku je rozděleno do dvou etap. 
    1. etapa: 8. června – 2. srpna: od výjezdu z autobusového nádraží až po konec stavby v obci Vrcov.
    2. etapa: 3. srpna – 26.října: od křižovatky (včetně) s ulicemi Zahradní a Hlubocká až po konec stavby ve Vrcově.
    Pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny vede objízdná trasa z Třeboně po silnici I/34 přes Vratín, dále po silnici III/14613 přes Slavošovice, Ledenice a dále po silnici II/157 do Borovan. Po rekonstrukci průtahu městem Borovany bude navržena objízdná trasa pro autobusy a vozidla do 3,5 tuny po místních komunikacích, kdy bude zachován průjezd z ulice Hlubocká do Zahradní a opačně přes silnici II/155.
    Při první fázi bude zachován obousměrný průjezd přes silnici II/155 mezi ulicemi Hlubocká a Zahradní v Borovanech pro vozidla do 3,5 tuny a linkové autobusy a dopravní obsluhu.
     
  • Pro uzavírku silnice II/155 v úseku Vrcov – Borovany a průtahu Vrcova bude navržena objížďka pro vozidla do 3,5 tuny z Domanína po silnice III/1469 do Slavošovic a dále po silnici III/14613 do Ledenic a dále po silnici II/157 a II/155 do Borovan.
    V opačném směru je objízdná trasa totožná. Vozidla do 3,5 tuny jedoucí od Trhových Svinů do Třeboně budou odkláněny na alternativní objízdnou trasu v obci Dvorec, kde budou dál pokračovat přes Kramolín a Lipnici až na silnici II/154, po níž budou pokračovat do Třeboně. Délka objízdné trasy je 19 kilometrů.
     
  • Od 21. června do 20. prosince letošního roku stvbaři mezi městem Suchdol nad Lužnicí a obcí Dvory nad Lužnicí opravují most. Z tohoto je v místě plánována úplná uzavírka silnice III/1505.
    Délka objízdné trasy je 14 kilometrů a platí pro veškerá motorová vozidla. Objížďka je vedena po silnících I., II , III. třídy ( I/24, II/103, III/1505).
     
  • Silnice I/20 a II/159 v úseku Maletice - Nový Dvůr/ Selibov  je částečně uzavřena od 27. června do 30. srpna.
    Objízdné trasy nejsou navrženy – uzavřený úsek je v délce maximálně 900 metrů a provoz je veden ve zbývající polovině vozovky. Při každé etapě provádění stavebních prací musí být křižovatka I/20 a II/159 průjezdná.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, dopravní info, silnice, oprava, uzavírka, objížďka, Jihočeský kraj, Borovany, Roudné, Třeboň, Vrcov, Čížkrajice, Vimperk, Ledenice, Benešov nad Černou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Silničáři opravují další cesty. Proto je potřeba počítat s uzavírkami  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.