Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nový Renault Mégane Grandtour: Parťák do každé rodiny

Ačkoliv by se mohlo zdát, že redakce Budějcké Drbny není přílišným fanouškem automobilů, opak je pravdou. Před několika dny si proto zapůjčila od Auta Borek nový Renault Mégane Grandtour, který společně s testovacím jezdcem Ondřejem Smetanou důkladně vyzkoušela. Jaké je hodnocení nového kombi čtvrté generace modelu Mégane?

Už delší dobu platí, že design vozů značky Renault patří k největší doméně francouzských vývojářů. Nejinak tomu je i u Grandtouru. Když se před sídlem redakce objevil ve verzi Energy TCe 130 Intens s benzinovým motorem o zdvihovém objemu 1198 cm3, dostalo se mu z úst některých členů pochvaly už na první pohled.

Nový Mégane je především vůz pro rodinu. Prostorný automobil s 130 koňmi pod kapotou nabízí uvnitř poměrně hodně místa, přesto se mu ale nezapře, že v sobě najde i geny sportovce. „Auto mě mile překvapilo jak prostorem a zpracováním, tak designem. Z tohoto hlediska bych mu jako řidič nevytkl vůbec nic,“ říká testovací jezdec Ondřej Smetana.


Prostor u řidiče.

Svou funkci plní i multimediální systém R-Link 2 s 8,7palcovým displejem a osmi reproduktory. Řidič tak může snadno ovládat palubní počítač ručně nebo tlačítky na volantu. „Uživatelské rozhraní displeje je standardní, není vidět žádná vysoká cenová relace. Ale jde o povedené zpracování, kterému také není potřeba nic vytknout,“ přidává Smetana

Grandtour ve specifikaci Intens zaujal se svým čtyřválcovým motorem. „Poměrně mě překvapil. Nelíbí se mi trend automobilek dávat do aut malé motory s turbodmychadlem, především kvůli životnosti. Ale od 2500 otáček jede Mégane pěkně na auto takové velikosti a váhy. Nemá s tím zásadní problém,“ doplňuje testovací řidič s tím, že ale z 0 na 100 kilometrů v hodině se vůz opravdu dostane za 11 sekund.

Co se ale dá lehce vytknout, jsou brzdy. Pouze však v době, kdy se v řidiči probudí duch závodníka. „Na normální jízdu jsou úplně v pořádku. Při trochu ostřejší jízdě se však trochu více přehřívají,“ říká Smetana. Vadí mu i uložení motoru, protože při každém přidání nebo ubrání plynu je znát drobný pohyb řadící páky. „To má podle mě dělat až při 300 tisících kilometrech. Při sportovnější jízdě je to ale cítit,“ dodává. Na řízení to však nemá vliv, to je stabilní a příjemné.


Multimediální systém R-Link 2 s 8,7palcovým displejem.

Mégane si rozhodně zaslouží pochvalu za úložný prostor. Objem zavazadlového prostoru nabízí 521 litrů, což patří mezi auty střední třídy v nadprůměru. Pokud se navíc složí zadní sedačky, objem se téměř ztrojnásobí na 1504 litrů. Ocenit lze také spotřebu vozu, která se v průměru pohybuje mezi 5,3 až 5,5 litru na 100 kilometrů.

Jestli se tedy rozhodujete nad koupí nového automobilu, Renault Mégane Grandtour by vám určitě neměl uniknout. „Je to víceúčelové auto. Hodí se jak na popojetí do města a na nákup, tak vás snadno a komfortně přepraví i na dovolenou k moři. Stává se důležitým hráčem mezi vozy střední třídy,“ uzavírá testovací jezdec Ondřej Smetana.

Renault Mégane Grandtour Energy TCe 130 Intens

Základní cena modelu je 464 900 korun včetně DPH.

Hodnocení Budějcké Drbny

Plusy

+ moderní design
+ velmi prostorný interiér
+ jízdní komfort
+ velký zavazadlový prostor
+ výkonný motor
+ spotřeba

Minusy

- drobné přehřívání brzd při svižnější jízdě
- uložení motoru

Veškerá technická data k Renaultu Mégane Grandtouru Energy TCe 130 Intens najdete zde.

Kontakt na prodejce:
AUTA BOREK a. s.,
Pražská 285,
373 67 Borek.

tel: 387 225 115
e-mail: info@autaborek.cz
web: www.autaborek.cz
Facebook

Foto Jana Kroneislová

Štítky Renault, Renault Mégane, Ondřej Smetana, AUTA BOREK a.s., Drbna.cz, rodina, Facebook, kombi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový Renault Mégane Grandtour: Parťák do každé rodiny  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.