Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hodně muziky za málo peněz. Citroën C3 Aircross překvapil hbitostí i nízkou cenou

PR článek

​Auto, za kterým se každý otočí. Tak by se ve zkratce dal shrnout Citroën C3 Aircross, který si vyzkoušel testovací jezdec redakce Budějcké Drbny. Nové SUV svým vzhledem strhává pozornost kolemjdoucích, zaujme ale také výkonem a kroutícím momentem, který je pro benzínovou „jedna dvojku“ nevídaný.

„Na to, že je v autě slabší motor, působí velmi živě a to hlavně ve vyšších otáčkách,“ shrnul testovací jezdec Ondřej Smetana dojmy z francouzského SUV s benzínovým motorem o objemu 1,2 litru. Futuristický vzhled, který zaujme na první pohled, tak není jedinou předností, který Citroën C3 Aircross uživatelům nabídne. Díky vysoké světlé výšce a velkým kolům se nemusí posádka být sjet ze silnice například na polní cestu. „Moje představa je taková, že pokud například žena hledá automobil na cesty do práce, který zároveň dobře vypadá, a čas od času se vydá na jinou cestu, je tenhle Citroën dobrá volba,“ dodal Smetana.

Nová C3 potěší nejen vzhledem, ale také funkčností. „S interiérem nemám jediný problém. Překvapivě přesné je i řazení, kvalty jsou seřazeny pěkně. Jako muž řeknu jen to, že mi tam chybí šestka,“ doplnil s úsměvem testovací jezdec.

Kabina je díky velkému střešnímu oknu o délce téměř jednoho metru s širokým rozevřením výjimečně prosvětlená a vzdušná, což vytváří pocit pohody, ať už je střecha otevřená, nebo zavřená. Dvěma elektrickými tlačítky můžete střešní okno intuitivně otevřít či zavřít nebo nastavit polohu sluneční clony a nastavit si tak úroveň světla uvnitř kabiny podle přání.

Při cestách naopak posádka ocení úložný prostor, který je nevídaně velký a nemá ve svém segmentu konkurenci. Po sklopení zadních sedadel je celková kapacita kufru 1289 litrů. Praktický Citroën C3 Aircross je také opatřen zatažitelným krytem zavazadlového prostoru, který lze vertikálně uložit za zadní sedadlo, aby bylo možné převážet vysoké předměty.

Pohledné SUV je k dispozici s benzínovými motory PureTech nebo dieselovými motory BlueHDi. Automatická převodovka spojená se systémem Stop & Start je k dispozici s benzínovým motorem PureTech, dieselový motor BlueHDi 120 je dodáván s 6-ti stupňovou manuální převodovkou.

Zaváděcí cena C3 Aircrossu startuje na 309 900 Kč ve výbavě Live s benzínovým motorem o objemu 1,2 litru. Za naftovou 1,6 ve stejné výbavě zaplatíte o 70 tisíc korun více. Za model v nejvyšší výbavě Shine s naftovým motorem a šestistupňovou převodovkou zaplatí zájemci 489 900 korun. 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky auto, Citroën C3 Aircross, testování, SUV, zážehový motor, Ondřej Smetana, Drbna.cz, dieselový motor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodně muziky za málo peněz. Citroën C3 Aircross překvapil hbitostí i nízkou cenou  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.