Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přednáška na hvězdárně nabídne dojmy z japonské metropole

Tradice i moderní technologie. Věda i umění. Zenové zahrady, kosmické sondy, čajovny, podmořské tunely, kimona, kaligrafie a automaty na všechno. Život v hlavním městě Japonska provází mnoho zajímavých protikladů. O své návštěvě Tokia povypráví Jana Tichá, ředitelka budějovické hvězdárny. Akce se koná zítra, v úterý 13. února, v sále hvězdárny.

Mezinárodní konference na ochranu planety Země přivedla Janu Tichou tentokrát do Japonska. Kromě řešení problematiky asteroidů a možných scénářů ochrany před potenciálním střetem s vesmírným tělesem zbyl čas i k návštěvě tokijského planetária, působivých historických zahrad nebo k objevování tradiční kultury v ulicích mezi divy současné architektury a techniky. 

Jana Tichá je ředitelkou budějcké hvězdárny s pobočkou na Kleti. Zabývá se především astrometrií a působí v mnoha mezinárodních organizacích. Hvězdárna a planetárium České Budějovice je jediná profesionální instituce v jižních Čechách. Zabývá se astronomickým výzkumem a seznamováním široké veřejnosti s astronomií a jí příbuznými vědami.

Hvězdárna je umístěna v Háječku na soutoku Vltavy a Malše. Pobočka na Kleti patří ke světové špičce ve výzkumu planetek a komet. Přednáška začíná v 19 hodin, vstupné je 80 korun.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky hvězdárna, planetárium, Tokio, Jana Tichá, Japonsko, přednáška, Země, Kleť, České Budějovice, Jihočeský kraj, návštěva, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přednáška na hvězdárně nabídne dojmy z japonské metropole  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.