Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

5 důvodů, proč by vám mohli zamítnout úvěr

PR článek

Řešíte žádost o půjčku? Pak vás bude zajímat, jak se připravit, aby vám ji nezamítli. Hlavně v případě, že se zaměřujete na bankovní úvěr, je dobré znát všechny faktory, které při jeho poskytování hrají roli.

1. Pozor na špatný záznam v registru dlužníků

Banky důsledně prověřují své potencionální klienty a žadatele o půjčky. Nejdůležitější je to, abyste v době žádosti nebyli v žádném registru dlužníků. Špatné záznamy sníží důvěru bank ve vaši platební morálku a instituce vám proto nejspíše nevyhoví.

2. Možná je v tom malý příjem

Banka dále hodnotí, jestli máte pravidelný příjem a bankovní účet, kam si necháváte mzdu, mateřskou nebo například důchod zasílat. To je pro společnost důležité, protože jí to napoví, že máte z čeho dluh splácet. Někdy bohužel i částečný pracovní úvazek či nižší plat může být faktorem, kvůli němuž vám banka zamítne vaši žádost. Zejména v případě, že žádáte o větší sumu peněz nebo o hypotéku. Banka se tím chrání proti opožděnému splácení a neplatičům.

3. Nesmíte řešit jiné půjčky

Pokud žádáte banku o úvěr, měli byste mít do té doby vyřešené veškeré dosavadní půjčky a úvěry. Může se vám stát, že i tohle bude banka prověřovat. Pokud uzná, že nestíháte splácet své dosavadní půjčky, zamítne vám i tu aktuální, o kterou jste požádali. Pokud již nějaký úvěr máte a plníte jej bez problémů, můžete ale požádat o sloučení úvěrů do jednoho s novými podmínkami.

4. S exekucí na krku to nepůjde

Pokud se aktuálně potýkáte s exekucí nebo s bankrotem, bezpochyby bude vaše žádost zamítnuta – alespoň ze strany bankovních institucí. Žádost o půjčku vyřešíte v tomhle případě spíše u nebankovních společností, které by vám mohly vyhovět. Ale ani u ověřených firem to nemusí být jistota. V tomto případě byste se proto nejprve měli zaměřit na vyřešené své situace jinou cestou, protože další půjčka by vám mohla přinést jen další problémy.

5. Je potřeba mít ručitele

Jestliže potřebujete požádat o vyšší částku nebo o hypotéku, nejspíše se v bance budete potýkat s nutností ručitele. Pokud nemůžete nabídnout záruku, pravděpodobně vám žádost zamítnou nebo získáte jen nižší úvěr. Ten snadno vyřešíte s půjčkou ihned na účet, kterou sjednáte u nebankovní společnosti. Ta po vás ručitele nebude vyžadovat.

Nechcete už řešit běžný úvěr u banky? Požádejte o rychlou nebankovní půjčku, která přináší spoustu výhod a peníze do pár minut na účtu.

Štítky úvěr, půjčka, banka

5 důvodů, proč by vám mohli zamítnout úvěr  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.