Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Na státní svátek chtějí Jihočeši postoupit dál v Poháru CEV, Apeldoorn bude proti

Dva zápasy v rychlém sledu mají na programu volejbalisté Českých Budějovic. Po úspěšně zvládnutém utkání s Ústím nad Labem, které trvalo jen něco málo přes hodinu, je čeká v rámci odvety 1. kola Poháru CEV nizozemský klub Draisma Dynamo Apeldoorn. Výsledek ze soupeřova hřiště je dobrým základem k postupu do další fáze.

Je však ještě daleko. Střetnutí v Apeldoornu se vydařilo nadmíru skvěle. Jihostroj prokázal svou kvalitu a ukázal, že mu zatím úvod sezony vychází. Nejvíce se český celek zapotil ve druhé části, ale mohl se spoléhat jak na vynikající příjem, tak i na úspěšný útok. Právě tyto dvě činnosti přinesly klíčovou převahu a vítězství 3:0 na sety.

To byl ještě v základní sestavě mladík Jiří Kraffer. Dostal se do ní nuceně při zranění Tomáše Fily, který měl drobné problémy s kotníkem po domácím duelu s Libercem. Zkušený český reprezentant už je však v pořádku a byl proti Ústí nad Labem vidět. Je tak otázkou, koho trenér Jan Svoboda v úterý pošle na taraflex. O hlavní šestce hráčů mluvit nechtěl, jeho slova po souboji s ČZU Praha, ve kterém ještě Kraffer hrál, ukazují na mladšího smečaře. „Sestavou jsem nehýbal z důvodu odvety v Poháru CEV.”

Po sobotním střetnutí se Severočechy měl dobrou náladu. Aby také ne. Ústečtí se s favoritem drželi jen v průběhu první sady, poté se ale odhalily rozdíly mezi oběma celky a především ve třetím dějství to byla exhibice Jihostroje. „Zásadní věc je, že jsme předvedli bezchybný výkon na ztrátu. My jsme po dobrém i po špatném příjmu neudělali chybu, ani jeden aut, nenechali jsme se ani jednou zablokovat a ztrátovali jsme téměř s osmdesátiprocentní úspěšností,“ říkal na tiskové konferenci Svoboda.

A jaká je situace u nizozemského protivníka? Dalo by se říct, že jej Jihočeši trochu nalomili. Draisma Dynamo Apeldoorn po nezvládnutém utkání v Poháru CEV prohrál s aktuálně čtvrtým týmem Landstede 2:3 na sety. V sobotu to ale naštěstí napravil výhrou 3:0 nad desátým celkem tabulky - Rivo Rijssen.

Pořád platí, že si Českobudějovičtí musí dávat pozor na Michiela Van Dorstena. Hráč s číslem deset na zádech se po delší době znovu vrátil k šestkovému volejbalu a v úvodu ročníku prokazuje, že po přechodu z písku do haly aklimatizaci nepotřebuje. V prvním zápase 1. kola Poháru CEV byl jen tři body za Danielem de Souzou Macielem.

Odvetný souboj mezi VK České Budějovice a Draisma Dynamo Apeldoorn začíná ve Sportovní hale v úterý od 18 hodin. Hlavním rozhodčím bude Maciej Maciejewski z Polska, pomáhat mu bude Nenad Davidovič ze Srbska.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

První zápas skončil 0:3. Správně byla možnost A.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Lenka Haková, Petra Havlišová, Štěpán Kadlec a Václav Maurenc. Blahopřejeme!

Foto Dominik Svoboda

Štítky soutěž, VK Jihostroj České Budějovice, Apeldoorn, Ústí nad Labem, České Budějovice, vstupenka, Jan Svoboda, Tomáš Fila, Jihostroj, Maciej Maciejewski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Na státní svátek chtějí Jihočeši postoupit dál v Poháru CEV, Apeldoorn bude proti  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.