Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

SOUTĚŽ: Zúčastněte se Olympijského maratonu na Lipně. Registrace jsou online

V neděli 21. srpna vyvrcholí program Olympijského parku Rio-Lipno 2016 maratonem jednotlivců i týmových štafet, který se poběží z Nové Pece až do Lipna nad Vltavou. Start závodu je v 14:30.

Trasa závodu je navržena tak, že protne všechny lokality olympijského parku. Ti nejvytrvalejší si mohou zaběhnout maraton v celé jeho délce (42 kilometrů), kratší úsek měří 7 kilometrů.

„Věříme, že letošní ročník nebude posledním. Naším snem je udělat z maratonu, který propojuje obce na Lipensku, každoroční tradici,“ uvedl Marek Brodský, ředitel komunikace Českého olympijského výboru.

Závod odstartuje současně s výstřelem maratonu mužů na olympijských hrách v Riu (TV přenos na startu). Každý účastník dostane v cíli památeční olympijskou medaili.

Zúčastnit se mohou muži, ženy i štafety pro 2, 3, 4 nebo 5 běžců (muži, ženy, smíšené). Startovné je 100 korun.

Ke skvělým výkonům bude běžce hnát kapela brazilských bubeníků, hudební vystoupení po trase a brazilské tanečnice v cíli. Pro účastníky bude zajištěn rozvoz autobusy, úschovny na všech předávkách a převoz osobních věcí z jednotlivých předávek do cíle.

Maratonem si běžci zároveň připomenou Emila Zátopka či Věru Čáslavskou, kteří se 21. srpna postavili sovětské okupaci.

Registrovat se můžete online nebo v den akce ve stánku Jihočeského kraje od 10 do 12 hodin.

Soutěž o balíček od Českého olympijského výboru

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může jeden čtenář vyhrát balíček od Českého olympijského výboru, který obsahuje: registraci týmu na Olympijský maraton, plyšového maskota Emila a podepsaný volejbalový míč od ČEPSu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční 12. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Správné odpovědi byly: 42,195 km, Nová Pec a 64 let (chybnou odpověď 54 let jsme brali jako správnou, za špatnou možnost mohla redakce).

Balíček vyhrála Ivana Zichová. Blahopřejeme!

Foto Dominik Svoboda

Štítky maratonský běh, soutěž, olympijské hry, Vodní nádrž Lipno, Nová Pec, Lipno nad Vltavou, Český olympijský výbor, Emil Zátopek, Marek Brodský, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Zúčastněte se Olympijského maratonu na Lipně. Registrace jsou online  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.