Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Poznejte animovaný svět v Třeboni. Přijede oscarový režisér i tvůrci z Pixaru

Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm se uskuteční v jihočeské Třeboni od 1. do 6. května a pro své návštěvníky a hosty opět připravil programy naplněné tím nejlepším ze světa animace. V soutěži s Budějckou Drbnou získají tři čtenáři po dvou denních akreditacích na festival animovaného filmu.

Letošní Anifilm zahájí 1. května loutkový film Psí ostrov Wese Andersona. Další doprovodný filmový program se v dalších dnech zaměří na několik témat: mezi ta hlavní patří fenomén 3D počítačové animace a současná světová televizní animovaná tvorba. Festival oslaví sto let Československa, provede Bilanci celovečerních filmů uplynulého roku, připomene některé pozapomenuté české režisérky a na své si přijdou i děti – například v programu Animo. Vlastní tvorbu představí festivaloví porotci a doplní je i další významní tvůrci, z nichž většina povede i filmové semináře, workshopy a těší se na diskuse s diváky. A ti se určitě zase těší na drsnější i lechtivější animované filmy v programu Půlnoční animace.

Hry, workshopy, diskuse

Další doprovodný program přinesou výstavy, koncerty, divadla. Chybět nebude tradiční Game Day věnovaný počítačovým hrám a VR Day zasvěcený zase virtuální realitě. Pro animátory i fanoušky animace budou probíhat v průběhu celého festivalu různé semináře, workshopy, prezentace a diskuse. A pokud chce někdo najít uplatnění v animovaném průmyslu nebo představit svůj připravovaný film, pak je zde AniMarket a Visegrad Animation Forum. A i letos se budou moci zájemci všech věkových kategorií stát autory vlastních filmů ve Školičkách animace.

Zvláštní uvedení a bilance celovečerní tvorby pro děti i dospělé

Anifilm tradičně bilancuje animovanou tvorbu, která prošla českou distribucí za předchozí rok a přináší na plátna zajímavé současné celovečerní animované filmy. V letošním programu tak bude mít své místo například Hmyz Jana Švankmajera, Pračlověk režiséra Nicka Parka ze studia Aardman, pixarovská novinka Coco nebo populární hit loňského léta Já, padouch 3. Doplní je další, u nás zatím neuvedené pozoruhodné filmy Mutafukaz z Francie, nezávislý čínský snímek, Have a Nice Day který na popud Čínské vlády nesměl být promítán na festivalu v Annecy  a nejnovější japonské  sci-fi anime Kado: Beyond Information. Ve dvou dokumentech, Universum Brdečka a Hermína Týrlová připomene Anifilm tyto významné české tvůrce.

Soutěž o denní akreditaci na Anifilm (od 1. do 7. května)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát po dvou denních akreditacích na filmový festival Anifilm. Více informací o tom, co vše je zahrnuto v rámci akreditace naleznete zde. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do neděle 29. dubna do 14. hodiny zodpovědět následující otázku, a pak už jen čekat na slosování.

Soutěž skončila! Na Anifilm se podívají Václav Pešek, Kateřina Burianová a Martin Slabý. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Autoři

Štítky animátoři, film, Anifilm, festival animovaného filmu, Třeboň, soutěž, festival, animovaný film, Pixar, Drbna.cz, režisér, Wes Anderson, Jan Švankmajer, Hermína Týrlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Poznejte animovaný svět v Třeboni. Přijede oscarový režisér i tvůrci z Pixaru  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.