Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

SOUTĚŽ: Mistr Evropy Tomáš Verner zatančí prince v muzikálu Sněhurka na ledě

V právě připravovaném muzikálu Sněhurka zažije Česká republika poprvé unikátní spojení ledové show a živé hudby. Příběh se premiérově představí 5. října v Třinci a následovat bude ledová tour po deseti největších městech České republiky. Budvar aréna bude 20. října třetí zastávkou a Tomáš Verner, coby budějcký rodák, se tak setká s domácím publikem.

Představitelé hlavní pohádkové dvojice, Sněhurky a prince, byli známi od samého začátku. Tomáši Vernerovi se tento projekt zalíbil natolik, že bude po několika letech opět vystupovat a mistryně České republiky Ivana Buzková si prohodí role a z trenérky se stane princeznou. „Kývnout na účast nebylo tak těžké, stejně jako kývnout na nabídku spolupracovat s nejlepšími lidmi v oboru. Komplikací byl harmonogram, není jednoduché zakomponovat všechna vystoupení a nácviky, ale nakonec se povedlo,“ prozradil Tomáš Verner.

Režie se ujal přední slovenský choreograf a režisér Jaro Moravčík, jehož tvorba je známa svým originálním pohybovým zpracováním, humorem a dynamikou. Hudbu složil známý slovenský muzikant Vašo Patejdl a kostýmy vytvořila Ľudmila Várossová, úspěšná slovenská kostýmní výtvarnice. 

Jména hvězd, které propůjčí svůj hlas hlavním hrdinům, jsou Dara Rolins a David Gránský.  Tip na populární zpěvačku byl jasný, neboť nazpívala roli Sněhurky už ve slovenské verzi toho muzikálu v roce 1991. David Gránský, v současnosti velmi populární a žádaný interpret, zazpívá prince. Dalších rolí se ujmou Martin Dejdar (ježibaba), Renata Drössler (královna) a trpaslíky zazpívají hlasy Aleše Hámy, Rudy z Ostravy, Vladimíra Hrona nebo Petra Martináka.

A co k muzikálu řekl režisér Jaro Moravčík? „Navzdory tomu, že se budou lidé z velké části dívat na ledovou plochu, která evokuje chlad, chtěl bych, aby si v srdci odnášeli pravý opak. Teplo, dobrý pocit,“ uzavřel.

Soutěž o vstupenky na muzikál Sněhurka na ledě (20. října, Budvar aréna)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může jeden čtenář vyhrát dvě vstupenky na říjnové představení. Stačí jen do pátka 22. června správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

Soutěž skončila. Správná odpověď byla za B. Dvě vstupenky vyhrává Blanka Vaňková. Gratulujeme!

Autoři

Štítky Sněhurka, ledová show, bruslař, Tomáš Verner, muzikál, soutěž, Česko, Evropa, Budvar aréna, vstupenka, Třinec, Ivana Buzková, David Gránský, Václav Patejdl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Mistr Evropy Tomáš Verner zatančí prince v muzikálu Sněhurka na ledě  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.