Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

SOUTĚŽ: Devadesát let ligového hokeje si mohou lidé připomenout v Jihočeském muzeu

Jihočeské muzeum připravilo jedinečnou výstavu pro všechny Budějčáky, hokejové příznivce a hlavně fanoušky klubu ČEZ Motor České Budějovice. Expozice vznikla u příležitosti 90. výročí založení klubu a připomíná aktéry a významné okamžiky budějckého hokejového fenoménu od samotných počátků až po současnost.

Hokejový klub, který se zrodil v Českých Budějovicích počátkem roku 1928 pod názvem AC Stadion, zaznamenal v devadesátileté historii několik přejmenování a doputoval k současnému Motoru. V jeho řadách vyrůstali budoucí členové národního mužstva a mistři světa. Nejeden z nich uspěl v zámořské NHL či nadnárodní evropsko - asijské KHL. Vedle průvodních textů, které návštěvníkům představí zajímavosti a statistiky z historie klubu po jednotlivých dekádách, budou na výstavě k vidění unikátní dobové fotografie, filmové materiály, historická i aktuální výstroj a výzbroj hokejistů, cenné trofeje, plakáty a mnoho dalšího," říká autor výstavy a novinář Ladislav Lhota.

Na výstavě se můžete těšit také na prezentaci sledge hokejového týmu, který v posledních sezonách vystupoval pod hlavičkou Motoru, ukázky ze soukromých archivů jednotlivých hráčů a unikátní filmové materiály a videa. Připravena také bude autentická šatna s možností vyzkoušet různé dresy a hokejovou výstroj přímo ve výstavním sále.

V šatně bude navíc připraveno několk speciálních dresů a fotodeska, u které se mohou malí i velcí fanoušci vyfotit.

Expozice bude zpřístupněna 21. prosince a potrvá do 30. dubna 2019. Vhodná je i pro děti. 

Soutěž o vstupenky na výstavu Hokej – Budějcký fenomén

Na výstavu může několik čtenářů vyrazit díky soutěži s Budějckou Drbnou zadarmo. Stačí jen do středy 19. prosince do 10:00 správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Soutěž skončila! Výherci byli informování emailem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Foto Jihočeské muzeum

Štítky Motor, hokej, Jihočeské muzeum, výstava, České Budějovice, soutěž, Madeta Motor České Budějovice, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga

SOUTĚŽ: Devadesát let ligového hokeje si mohou lidé připomenout v Jihočeském muzeu  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.