Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Největší peklo v republice. Kaplicí proběhne v sobotu 400 krampusů

Již počtvrté se do malého příhraničního města sjedou tisícovky lidí nejen z České republiky. Tradiční akce Krampus Kaplice se stala jednou z nejvyhledávanějších v jižních Čechách a každým rokem se i markantněji připravuje. Jak bude vypadat letos, zjistila Budějcká Drbna od ředitele KIC Kaplice a pořadatele Stanislava Trse.

Čekají návštěvníky nějaké změny oproti loňskému roku?
Určitě a je jich spousta. Letos máme skvělý realizační tým, který na akci pracuje po celý rok. Rozhodně jsme se poučili z chyb minulého roku, kdy byl největší problém s parkováním a totálním ucpáním Kaplice. Tomu chceme předejít hlavně vytvořením nových parkovišť, kterých bude dohromady sedm s kapacitou šest tisíc parkovacích míst. Doprava bude řízena pořadatelskou agenturou, máme skvěle zpracovaný i bezpečnostní plán a DIO, takže vše bude perfektně označené a nemělo by docházet k dlouhým frontám.

Parkoviště bude placené?
Ano. Za auto se bude vybírat 200 Kč. Jinak je celá akce zdarma. Částka je stanovena takto vysoko hlavně kvůli eliminaci počtu aut a také proto, že náklady na dopravní opatření jsou enormní. Na druhou stranu tímto opatřením zajistíme plynulost celé akce, což potěší nejen nás, ale hlavně účastníky akce.

Nebojíte se, že budou auta parkovat všude možně i nemožně?
To se bohužel stalo minulý rok a letos kvůli tomu Kaplici omezíme a nebude možné do města od dvou hodin vjet. Jak jsem řekl už k předchozí otázce, účastníci jistě ocení promyšlenost našeho řešení. Kaplice není nafukovací.

Ani obyvatelé města nebudou moci zaparkovat u svých domů?
To jim nikdo nezakazuje, to ani nemůže, ale zatímco výjezd bude volný, vjezd bude odpoledne až do večera zakázaný. Nechceme Kapličáky nijak omezovat, ale naopak je ochránit před situací, která nastala loni. Obyvatelům Kaplice, kteří budou potřebovat po druhé hodině někde nechat auto, bude vyhrazené parkoviště u Isothermu. Nutné je si předem v KIC Kaplice vyřídit povolenku ke vjezdu. Snažíme se obyvatele již delší dobu intenzivně o této situaci informovat, aby nedošlo zbytečně k nepříjemným situacím. Sami jsme obyvateli Kaplice, a proto empaticky reagujeme.

Proč je vjezd do města uzavřen už ve dvě hodiny?
Letos máme připravený program již od dvou hodin. Je to hlavně z důvodu eliminace koncentrace lidí v jeden čas. Od dvou hodin se prostě zaměřujeme na program Krampus Show a s tím souvisí i tato opatření.

Jaký program návštěvníky čeká?
Máme připravená dvě pódia. Jedna scéna bude umístěna na náměstí, kde uvidíte kapelu Just, Good Times Big Band a Arakain. Druhá scéna bude u autobusového nádraží, kde vystoupí skupiny Tabasco, Rozkrock a Revival Rammstein. Průvod pak bude odstartován v 18 hodin a předpokládaná délka jsou dvě hodiny, protože letos máme přihlášených 29 skupin čítajících čtyři sta krampus čertů. Ve 20 hodin je naplánovaný ohňostroj a do 22 hodin bude probíhat afterparty na náměstí, která se pak přesune do kulturního domu, kde bude možné si i s čerty zatancovat.

Trasa zůstane stejná jako minulý rok?
Ne, trasa bude výrazně prodloužena, a to na 1,2 kilometru. Minulý rok končila opět na náměstí u bývalé drogerie a letos půjde z Kostelní ulice do Mastné a pak se stočí do Dlouhé až na parkoviště u zahradnictví, kde bude druhá scéna. Celá trasa bude ozvučena a na ní bude pět moderátorských stanovišť. Zajištěný máme i skvělý catering. Taktéž jsme připravili i dvě záchytná místa. Jedno bude u kulturního domu a na parkovišti u parku, kde budou LED televize, na kterých se bude promítat dění z celého průvodu. Je to z toho důvodu, že minulý rok se lidé ani nedostali na náměstí, tak aby alespoň viděli vše v přímém přenosu. Celkově budeme mít televize čtyři.

Návštěvníci se hlavně o všem mohou informovat na našem webu www.krampuskaplice.cz, kde najdou všechny podrobnosti. Je zde perfektně zpracovaná mapa jak s parkovacími místy, tak i s občerstvením, záchytnými pointy, animace celé trasy či pokyny pro návštěvníky. Během akce budeme také účastníky informovat prostřednictvím našeho Facebooku a instruováni budou také moderátoři akce, kterých bude několik. Nápomocny nám budou také velkoplošné LED obrazovky.

Štítky Kaplice, parkování, Česko, Jihočeský kraj, Drbna.cz, Arakain, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší peklo v republice. Kaplicí proběhne v sobotu 400 krampusů  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.