Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cyklokrosař Šimůnek se vrací domů. Vybral si Tábor

ČEZ Cyklo Team Tábor hlásí velkou posilu. Po deseti letech v zahraničí se do České republiky vrátil devátý muž z mistrovství světa v Heusden-Zolderu a aktuální mistr Česka Radomír Šimůnek.

Jaký byl návrat do Česka po deseti letech v Belgii?
Člověk tak nějak průběžně stabilně jezdil domu, protože tady má rodinu. V tom to sice nehrálo až takovou roli, ale těším se, co přijde teď, co bude. Nyní mám dovolenou a věnuji se jiným zájmům než kolu. Po ní ale vše začne.

Co byl hlavní důvod návratu do Čech?
Domov.

Proč vyhrál jihočeský Tábor?
Předložil nejlepší nabídku, která mě překvapila. Je hodna i zahraniční smlouvě, co jsem měl v Belgii. Jsou tam srovnatelné podmínky. To byl takový ten poslední impulz proč se vrátit do Tábora. Co mě ale nejvíc utvrdilo, bylo to, že do toho jde se mnou Jarda Friede, který se o mě bude starat.

Hrálo ve vašem rozhodování roli i to, že Tábor bude pořádat mistrovství Evropy v roce 2017?
Z části ano, ale závod mi v hlavě teď neleží. Mám před sebou jiné výzvy, které potřebuji splnit. Nejdřív to bude nominace na eliminátor v Novém Městě na Moravě. Číslem jedna je další sezona a obhajoba mistrovského dresu. Samozřejmě se chci dobře připravit na světové poháry a Toi Toi Cup.

Vrchol sezony bude mistrovství světa?
Ano. A spolu s ním i mistrovství republiky. To jsou nejstěžejnější závody. Pak je tam ještě Evropa. Pro mě je důležité, abych pravidelně dojížděl světové poháry a stabilizoval se v nich. Abych byl v nejlepší desítce.

S výhledem na evropský šampionát v Táboře se ještě zeptám na místní trať. Vyhovuje vám?
V Táboře je dobré, že se nemusíme topit v blátě. To nemám rád. Preferuji rychlejší a svižnější tratě. Tábor do toho zapadá a myslím si, že obecně českým závodníkům sedí. Z toho můžeme těžit.

Štítky cyklokros, Šimůnek, Tábor, Radomír Šimůnek, Česko, ČEZ, Belgie, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklokrosař Šimůnek se vrací domů. Vybral si Tábor  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.