Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidem chceme opět přivést první ligu, říká odhodlaně gólman Zdeněk Křížek

Byl to hodně důležitý zápas. Souboj třetího se čtvrtým a ještě před televizními kamerami. Dynamo nakonec porazilo Opavu 2:1 a velkou měrou se o to zasloužil také brankář Zdeněk Křížek, který předvedl několik skvělých zákroků. „Byl to hodně důležitý zápas. Jsme moc rádi, že jsme dokázali vyhrát,“ prozradil po zápase jeden z domácích hrdinů.

Jak byste zhodnotil utkání s Opavou?
Potřebovali jsme vyhrát. Byl to hodně důležitý zápas, protože Ostrava i Olomouc nám utekly na čtyři body. Chtěli jsme náskok stáhnout, což se nám povedlo. Nechtěli jsme klopýtnout. Teď budeme čekat na víkend. Věděli jsme, že nás čeká hodně těžký soupeř a to se potvrdilo. Opava je výborný mančaft. To tady také ukázala. Téhle výhry si musíme hodně cenit. Zvítězit 2:1 proti takhle silnému soupeři... Jsme hodně spokojeni.

Doma jste stále neztratili ani bod. Co na to říkáte?
Je to skvělé. Takhle jsme si to před sezonou přesně přáli. Chtěli jsme, aby se ze Střeláku stala nedobytná tvrz. Zatím se nám to daří. My chceme hrát nahoře, a tak musíme doma vyhrávat. Jsme maximálně spokojení. Daří se nám sbírat i body venku, takže jsme třetí a myslím, že je to velký úspěch. Navíc jsme stáhli náskok Olomouce a Ostravy na jeden bod. Uvidíme, jak budou o víkendu hrát. Tento zápas byl hodně důležitý a já jsem rád, že jsme ho zvládli.

Letošní sezona je od té loňské diametrálně odlišná. Padají v kabině už slova jako postup?
Na rovinu. Každý vstupuje do sezony s tím, že chce hrát co nejvýše. Já si myslím, že Dynamo patří do ligy. My pro to děláme maximum. Na trénincích makáme na sto procent a chceme lidem opět přivést první ligu. Aby tu zase hráli soupeři jako Sparta, Plzeň nebo Mladá Boleslav. Děláme pro to maximum a byli bychom moc rádi.

Právě Sparta bude váš další soupeř v rámci třetího kola MOL Cupu. Budete se připravovat nějak speciálně?
Samozřejmě, že budeme. Je to pro nás také důležitý zápas. Pohár bereme se vší vážností, ale na druhou stranu to bereme jako zápas za odměnu. Hrozně jsme si přáli, aby nám los přisoudil nějakého atraktivního a silného soupeře. Pro lidi to bude skvělé. A co může být lepší, než mít doma Spartu? Doufám, že lidi přijdou a budou nás hnát za vítězstvím. Se Spartou si to rozdáme a uvidíme, co z toho bude.

Už jste to zmínil. Nakonec se bude hrát na Střeleckém ostrově, ačkoliv se mělo původně hrát na Letné.
Přesně tak. V tom jsme měli obrovské štěstí, že se hraje ženská Liga mistrů. Jsme rádi, že Sparta vyšla vstříc a zápas se odehraje tady. Za to patří Spartě obrovský dík. Byl to výborný krok a my si tento zápas můžeme užít tady.

Vraťme se k zápasu. Popište ten jediný inkasovaný gól, před kterým jste předvedl výborný zákrok.
Byla to škoda. Funda to výborně zavřel na přední tyči, ale bohužel se to odrazilo k útočníkovi Smolovi, který vstával ze hřiště po nějakém skluzu a z jedničky to vrátil před branku. Myslím, že ani nemířil. Bohužel tam pak byl volný hráč. Nejprve mě narval, pak se to opět odrazilo k němu a pak už měl dorážku snadnou, protože tam byl úplně sám.

Štítky Zdeněk Křížek, Opava, Ostrava, Olomouc, Liga mistrů UEFA, MOL Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem chceme opět přivést první ligu, říká odhodlaně gólman Zdeněk Křížek  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.