Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V restauraci Masné krámy mohou lidé vidět tradiční zabíjačku

V pátek 20. ledna od 14:00 se před Masnými krámy bude konat tradiční česká zabíjačka, která zahájí Vepřové hody. Přímo na chodníku v Krajinské ulici bude po celé odpoledne probíhat ukázka zabíjačky a přeměna vepřových půlek na klasické zabíjačkové delikatesy – například ovar, jitrnice, jelítka nebo škvarky.

„Myslíme si, že pro lidi je velmi zajímavé sledovat ruční zpracování masa a výrobu zabíjačkových pochoutek. Vše se odehraje přímo před zraky diváků, včetně vaření ovaru v klasickém ‚brutaru‘, bourání a vykostění masa, krájení sádla na škvarky nebo ručního nabíjení jitrnic a jelítek,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Chybět proto nebudou ani řezníci v klasických kostkovaných kabátech a čepicích „zmijovkách“. Čerstvě vyrobené dobroty se vzápětí objeví na stolech v Masných krámech. S prodejem „přes ulici“ organizátoři nepočítají. Zabíjačka bude součástí Vepřových hodů, které budou probíhat až do 29. ledna. 

Vepřové hody patří v Masných krámech mezi nejúspěšnější gastronomické akce. „Letos budeme ručně vyrábět asi 1200 kusů jitrnic a jelítek,“ dodává Tomáš Olejník, vedoucí oddělení gastro Budějovického Budvaru.

Masné krámy letos nabídnou i další gastronomické akce:

  • Dny slovenské kuchyně (20. 2. – 25. 2., 23. – 25. 2., zahraje cimbálová kapela)
  • Kachní speciality (16. 3. – 19. 3.)
  • Zahájení pstruhové sezony + Medvědí česnek (20. 4. – 23. 4.)
  • Fest Masné krámy (15. 9. – 17. 9.)
  • Zvěřinové hody (16. 10. – 22. 10.)
  • Svatomartinské posvícení (9. 11. – 12. 11.)
  • Burgry a steaky (23. 11. – 26. 11.)

Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.

Tisková zpráva

Štítky restaurace, jitrnice, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V restauraci Masné krámy mohou lidé vidět tradiční zabíjačku  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.