Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Semifinalistka České Miss Nikola Martínková: Překvapuje mě, jak lidé reagují na můj postup

Trojnásobné zastoupení mají jižní Čechy v semifinále České Miss 2017. O postup do finále se v pondělí 20. února porve i dvaadvacetiletá Budějčanda Nikola Martínková. Dopředu měla jasno, koho si vybere jako svou mentorku.

Proč jste se rozhodla jít do České Miss?      
Vždy jsem se chtěla této soutěže účastnit a zastávám názor, že kdo nic nezkusí, také nic nezíská. Studuji obor Sociální práce a bylo by skvělé, kdybych se mohla pohybovat v modelingu a zároveň i pomáhat. Hlásila jsem se už minulý rok a dostala jsem se do semifinále. Postoupila jsem mezi dvacet dívek, ale do desítky jsem se již nedostala.

Nezrazovalo vás od účasti blízké okolí?
Tak nejlépe reagoval asi taťka, ten už se rozhodnul po minulém roce, že to musím letos zkusit znovu. Po tom, co jsem mu volala z castingu v Praze, že jsem postoupila mi řekl: „Nikolko, to je paráda, teď postoupíš ještě do finále, vyhraješ třetí místo a budeš ještě Miss Sympatie.“ (smích) Dělal si samozřejmě srandu. Jinak mě ale podporuje celá rodina i přátelé. (úsměv)

Jaký byl casting v Praze?
Na casting jsem jela s dobrou náladou a doufala, že zaujmu a postoupím. Nic jsem si nepřipravila a špatně jsem pochopila patnáct sekund, kdy jsme měly zaujmout porotu. Bylo mi to objasněno až na castingu, proto jsem, jak se říká, vařila z vody, stoupla si k mikrofonu a řekla, že jim ukážu, jak budu šťastná, když postoupím. A začala jsem bláznivě skákat. (smích) Casting byl náročný, jelikož jsem se účastnila prvního termínu v Praze, kde bylo přes sto adeptek. Ale i přes to jsem se cítila dobře, a to díky porotě, která se neustále usmívala a působila pozitivně. I já jsem se celý casting usmívala a snažila být přirozená.

A co nervozita?
Nervózní jsem trochu byla. Většinou se vždycky celá rozklepu a nejde to zastavit.  (smích) Prostě čekám, až to přestane. Stalo se mi to u promenády v plavkách, kde jsem i lehce „škobrtla“. Ale zasmála jsem se tomu a šla dál. (úsměv)

„Lidé mě překvapují, jak reagují na můj postup.“

S čím pojedete na pondělní semifinále?
Připravila jsem si vyprávění. Snad i trošku vtipné. (úsměv) Ale nebudu prozrazovat, o čem bude. Mám malinkatý strach, věřím však, že to všechno zvládnu.

Máte v hlavě nastavenou hranici, přes kterou za úspěchem nepůjdete?
Jasně. Všeho chci dosáhnou pouze férovým způsobem. Nijak jinak.

Pracujete v jednom z budějckých nočních klubů. Změnilo se od vašeho postupu do semifinále něco?
Ano, lidé mě až překvapují, jak reagují na můj postup. V práci mě oslovuje hodně cizích s tím, že mi fandí a drží pěsti v semifinále. Je to opravdu moc hezké a neuvěřitelně si toho vážím. (úsměv)

Jak byste popsala svou osobnost?
Samozřejmě jsem svá, ale myslím si, že jsem svým způsobem vlastně jiná. Mám ráda srandu a nevadí mi, když se mi podaří pobavit přátelé na vlastní účet.

Za mentorku si vybrala Anetu Vignerovou. Měla jsem jasno, říká

Letošní ročník se trochu změnil. Česká Miss více cíli na sociální sítě. Vyhovuje vám to?
Tento formát se mi velice líbí. Podle mě jsou v dnešní době sociální sítě velkou součástí naší společnosti. Je rozhodně dobré se lidem ukázat ve vlastním a přirozeném světle.

Každá ze soutěžících má svou mentorku. Koho jste si vybrala vy?
Jako mentorku jsem si vybrala Anetu Vignerovou. Vždycky se mi fakt moc líbila a po castingu v Praze, kde byla v porotě a měla jsem možnost s ní mluvit při rozhovoru, jsem měla jasno. Doufám, že mi její rady pomohou.

Vím o vás, že jste se účastnila i některých charitativních akcí...
V poslední době jsem byla součástí dražby kalendáře Power of Breath, kde šly získané peníze na Onkologické oddělení Nemocnice České Budějovice. Je to i díky tomu, že jako studentka Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity pravidelně spolupracuji s naší nemocnicí.

Pokud by to v pondělí nevyšlo, jaké budou vaše další kroky?
Určitě nebudu věšet hlavu. Chci si jít za svým snem a do budoucna něco dokázat. Nejprve chci ale dostudovat. (úsměv)

Štítky Česká Miss, semifinále, casting, Praha, Jihočeský kraj, Aneta Vignerová, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semifinalistka České Miss Nikola Martínková: Překvapuje mě, jak lidé reagují na můj postup  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.