Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekStředa, 22. února 2017, 10:05
České Budějovice se spolu s dalším městy, kterými jsou Plzeň, Pardubice a Liberec, stanou hostiteli Bosch Fresh Festivalu roku 2017. Jak je již pro tuto událost řadu let zvykem, půjde o příjemně strávený víkend, doslova nabitý bohatým programem a skvělou gastronomií. Svým podtitulem Ochutnej svět láká festival všechny Jihočechy k degustaci vybraných zahraničních pokrmů a delikates. Festival se uskuteční o víkendu 6. a 7. května na Výstavišti České Budějovice.
Bosch Fresh Festival již působil v řadě měst. Šest let je stabilním bodem programu města Plzeň, dlouhá léta je zakotven v Pardubicích, navštívil Prahu a Brno. Jenom loňský ročník festivalu dobrého jídla a pití přilákal bezmála sto tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 250 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo dvacet top restaurací, jedenáct pivovarů, které dohromady přivezli až padesát pivních speciálů a vytočili pětadvacet tisíc piv, deset vinařství, s celkem pěti tisíci prodanými lahvemi vína, čtyři pražírny kávy a deset tisíc uvařených káv.
V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage s živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako Zdeněk Pohlreich a další. Navazuje velmi oblíbená interaktivní workshop stage, grill stage s celodením grilováním a workshopy nebo pódium, které se bude věnovat kávě – Coffee stage.
Kromě skvělé podívané ale můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu degustovat menu top restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky ať už regionální nebo světové kuchyně není v tomto regionu nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.
O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. A zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další“, říká pořadatel festivalu Petr Jirásek.
Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, nebo rodinné pivovary.
Na své si přijdou prostě všichni, od pivních nadšenců, přes milovníky světové kuchyně až po rodiny s dětmi.
„Věříme, že první ročník festivalu v Českých Budějovicích přiláká, stejně jako na Bosch Fresh Festivalech v ostatních městech, desetitisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny, kdo holdují dobrému jídlu a pití,“ dodává Petr Jirásek.
Pro všechny zájemce připravili navíc organizátoři poprvé v historii možnost, zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online www.freshfestival.cz/vstupenky . Výhodná cena vstupenky 100 korun obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 korun v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.
Festival se uskuteční o víkendu 6. a 7. května na Výstavišti České Budějovice. V sobotu bude v celém areálu probíhat program mezi 10:00 a 20:00 hodin a v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin.
Více zájemci najdou na webu www.freshfestival.cz, informace pro budějovický festival budou spuštěny v pátek 24. března po dvanácté hodině.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.