Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Budějcích vznikne komplex s tisícovkou bytů

 V Českých Budějovicích vznikne během několika let zástavba s přibližně tisíci byty. Komplex bude stát poblíž čtvrti Suché Vrbné. Podle odhadů tam pak může žít více než 2500 lidí. Za projektem s názvem Dubičný potok stojí soukromý investor, jehož zástupci představili záměr vedení města.

 Komplex bude v ulici Vrbenská v místech, kde je dnes prodejna stavebnin a prázdná plocha. „Jakákoliv výstavba v Českých Budějovicích je vítána. Vybraná lokalita je dobrá. Investor musí jenom vyřešit dopravní propojení mezi ulicí Vrbenská a Rudolfovskou třídou, což považuji za velmi důležité. Hovořili jsme s ním o tom,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora František Konečný.

Projekt počítá s bytovými domy o čtyřech až pěti podlažích. Podle zástupců vedení města je však bezpodmínečně nutné, aby investor v nové lokalitě postavil rovněž základní školu. „Nejbližší je totiž Základní škola Pohůrecká, jejíž kapacita je zcela naplněna a přijímáme tam jen žáky podle toho, kolik deváťáků ze školy vyjde,“ řekl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Podle Konečného by první byty podle odhadů investora, jemuž plocha patří, mohly být hotovy přibližně během pěti let. 

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky společnost, bydlení, výstavba, dům, byt, investor, Dubičný potok, České Budějovice, Suché Vrbné, František Konečný, Petr Podhola, Vrbenský (jezero)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích vznikne komplex s tisícovkou bytů  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.