Snídej jako král, obědvej jako princ a večeř jako chuďas, praví jedno lidové rčení. Snídaně jsou dle mnoha expertů na výživu tím nejdůležitějším jídlem dne, díky kterému nejen „nakopnete“ metabolismus, ale začnete den s příjemným pocitem, že jste se neodbyli.
Ale ruku na srdce, kdo z nás v pracovním týdnu vstane tak, aby si dopřál bohatou snídani, dal se dohromady a ještě byl v práci včas. Nám se to moc často neděje a fungujeme na kafi, snídaně přichází na řadu později, a to většinou v podobě sladkého pečiva z obchodu, které nás zaplácne až do oběda. Víkendy jsou samozřejmě něco jiného (pokud tedy nespěcháte do práce i v sobotu a v neděli), to se snídá o mnoho lépe, ať už doma nebo v některé z kaváren.
Víkendové snídaně milujeme!
Šálek čerstvě namleté kávy, vymačkaná pomerančová šťáva, vajíčka na milion způsobů, toasty s něčím sladkým i slaným nebo lívanečky, bychom si, kdyby byl čas, dopřávali každý den! A že si doma tuhle božskou snídani zvládne připravit každý, za to dáme ruku do ohně.
U nás doma pravidelně děláme míchaná vajíčka se špenátem, semínky, troškou parmazánu a nebo klasiku na cibulce s křupavou slaninou.
Takže?
Samozřejmě potřebujete vajíčka, ideálně domácí, co mají žloutky skoro oranžové, protože chutnají prostě líp. Ne každý má však tuhle možnost a ta supermarketová ve finále poslouží úplně stejně. Další důležitou ingrediencí je čerstvý listový špenát, seženete ho snad už v každém větším obchodě a dá se použít i do toustů, těstovin, salátů, vlastně skoro kamkoli. Dál se vám bude hodit máslo nebo olivový olej, záleží na vaší chuti, my je děláme na másle. Sůl, pepř, troška muškátového oříšku a parmezán (může a nemusí být). A semínka! Dýňová, piniová, jaká máte rádi.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.