Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Na Beko Fresh Festivalu budou moct lidé ochutnat třeba medvěda

Letošní ročník gurmánského Beko Fresh festivalu se ponese v duchu prezentace nejvyšší domácí i zahraniční gastronomie. S podtitulem „Milujeme dobré jídlo!“ zamíří 9. a 10. června do Českých Budějovic. Nabídne nejen bohatý program založený na gurmánských zážitcích a velkolepé show s vystoupením známých kuchařských es, ale také představí zajímavé kulinářské směry.

Jedním z nich bude například extrémní catering. Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro vaše chuťové pohárky. Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencemi, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte.

V minulých letech se návštěvníci Fresh festivalu mohli setkat s úpravou žáby, barakudy nebo velblouda, a i letos se mohou těšit na podobně rozmanité menu. Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory majitel firmy Husí játra Filip Töpfer. Ve stánku Extrémní catering se společně s celou řadou mladých ambiciózních kuchařů, včetně šéfkuchaře Tomáše Drastíka, nebojí používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické. „Na festivalovém menu se tentokrát objeví medvěd, který je ze Slovinska, buvol z východomaďarské puszty, vietnamská krajta a krokodýl ze Zimbabwe,“ uvedl Töpfer.


Bůvolí burger.

Maso vybraných zvířat není podle Töpfera chráněno. „Pro festivalové menu s tématem extrémního cateringu jsme vybrali maso sice vzácných, nicméně nechráněných zvířat,“ objasnil. „Většinou jde o regulovaný odstřel zvířat, která jsou v daném regionu, kde se nachází, buď přemnožená, nebo existují i jiné důvody povolené regulace, jako je například agresivita. Taková nabídka masa není běžná a je velmi úzkoprofilová, proto jde ve finále o poměrně nákladné jídlo a není ho moc. Například medvěd  má i speciální certifikát, který dokládá jak schválený odstřel, tak pravost medvědího masa,“ poznamenal Töpfer.

Na programu bude molekulární mixologie, kulinářské workshopy a hlasování o top restauraci

Kromě extravagantních pochoutek se ale během víkendu představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates a chybět nebude ani živá show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Marcel Ihnačák, Roman Vaněk nebo Ivan Vodochodský. Propojení kvalitního vína s jídlem přiblíží Kamil Piálek a v molekulární mixologii plné barev vystoupí Tomáš Kubíček. Provoněnou show s výbornou kávou předvede Roberto Trevisan. Prvorepublikovou gastronomii představí šéfkuchař Radek David. Pokud se budou chtít návštěvníci do programu aktivně zapojit, jsou pro ně připraveny kulinářské workshopy a přednášky. Hlasováním si můžou zvolit top restauraci jejich regionu nebo prostě jen degustovat z nepřeberného množství jídla, piva, vína a dalších lahůdek.

Vstupenky mohou lidé zakoupit na místě, v předprodeji v sítích GoOut nebo Ticketportal, ale také na stránkách festivalu. Předem koupené vstupenky stojí sto korun a zahrnují lákavý bonus v podobě školy čepování piva. Na místě zaplatí návštěvníci sto korun za jednodenní vstupné a ZTP a děti do 130 centimetrů neplatí nic. 

Soutěž o vstup a degustaci festivalového menu (9. června, areál výstaviště)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může jeden čtenář vyhrát sobotní vstup pro dvě osoby a degustaci festivalového menu připraveného při show Zdeňka Pohlreicha. Stačí jen do pondělí 4. června do 10:00 správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Soutěž skončila! Správná odpověď byla za B. Vstup pro dvě osoby a degustaci menu vyhrává Andrea Weberová. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

Tisková zpráva

Štítky Beko Fresh festival, České Budějovice, Zdeněk Pohlreich, soutěž, medvěd, jídlo, festival, maso, restaurace, degustace, Andrea Weber, Roman Vaněk, Roman Paulus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Na Beko Fresh Festivalu budou moct lidé ochutnat třeba medvěda  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.