Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Plním si sny, tvrdí žena z Budějc, která hodlá za sedm dnů objet na staré jawě republiku

Okopírovat hranice České republiky se všemi sousedními zeměmi hodlá na své šestapadesátileté jawě Lucie Berková z českobudějovických Nemanic. A chce to stačit za sedm dní. Na cestu se vydává právě dnes, v pondělí 11. června.

„Syn si mě dobírá, že jsem blázen a že mi to prý stejně za Budějcemi chípne a on mě bude muset přitáhnout. Ale to se hošánek pěkně plete,“ dává k dobru rodinné popichování čtyřicetiletá Lucie Berková. Ta už jedenáct let jezdí pro jihočeské metropoli s trolejbusem a řidítka motocyklu jsou pro ní fantastickým relaxem. A i proto se vydává na dovolenou na své Jawě 250. „A je také nejvyšší čas začít si plnit sny,“ podotýká nadšená motorkářka.

„A abych jen bezmyšlenkovitě nejezdila, vymyslela jsem si, že pojedu co nejblíže státních hranic a obkroužím tak celou republiku. Podle propočtů najedu nejméně dvě tisícovky kilometrů. A mým cílem je zvládnout cestu za sedm dnů. Teda musím, v pondělí už zase jdu do práce," říká žena.

Pro ni je podobná výprava premiérou, dosud jezdila na své motorce na výlety, srazy. „Ale protože musím denně ujet zhruba tři stovky kilometrů, trénovala jsem. Abych si zvykla já i moje motorka, jezdila jsem o volnu delší vzdálenosti, prozrazuje Lucie Berková.

Absolutně jí nevadí, že jede úplně sama. „Právě naopak, těším se na to. A budu poznávat nové lidi, nová místa, věřím, že toho i hodně uvidím a vrátím se domů nejen se spoustou fotografií, ale i zážitků,“ tvrdí.

Lucie Berková je pyšnou majitelkou Jawy 250, takzvané panelky se sajdou, která sjela z výrobní linky v roce 1962. „Když byl syn malý, podnikali jsme společně výlety, kvůli němu jsem chtěla motorku se sajdou. Tu teď využiju pro zavazadla a proviant. V pohodě do ní uložím stan, spacák, i vařič a zásoby jídla a pití. Budu si totiž na cestě většinou vařit a spát budu ve stanu. A nebojím se žádných lumpů. Myslím, že si poradím a zvládnu to," říká Lucie Berková.

Ta prý zvládne i menší opravu motocyklu, ale věří, že své umění nebude muset na sedmidenní cestě prokazovat. Na cestu si motorku vyzdobila i talismanem v podobě plyšáka od syna.

Štítky společnost, dovolená, motorka, Jawa, žena, cesta, hranice, Česká republika, Lucie Berková, České Budějovice, Česko, Nemanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Plním si sny, tvrdí žena z Budějc, která hodlá za sedm dnů objet na staré jawě republiku  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.