Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Miluju zdejší fanoušky, chválí motoráky legendární útočník Brian Bradley

Za ČEZ Motor České Budějovice v letošní sezoně nastupuje Cody Bradley, šikovný americký útočník s kanadskými kořeny. Jeho otcem je bývalý vynikající útočník Brian Bradley, který odehrál 13 sezon v NHL, kde si zahrál i all star game. Zahrál si také na olympijských hrách a má ve sbírce třeba i zlato z juniorského světového šampionátu. Za svým synem se přiletěl podívat do Českých Budějovic.

Pane Bradley, je pro mě čest dělat rozhovor s hráčem, za kterého jsem jako malý hrál v počítačových hrách. Zkuste pro fanoušky Motoru shrnout svou hokejovou kariéru.
Vyrostl jsem v Kanadě a hrál jsem hokej někdy od čtyř nebo pěti let. Byl jsem možná tak starý jako ti prckové, kteří tu hráli při zápase o přestávce. Vždycky jsem snil o tom, že si zahraju NHL a nakonec jsem to štěstí měl celých 13 let. Je to úžasná soutěž. Hrál jsem za Calgary, Vancouver, Toronto a Tampu a mohl jsem si zahrát proti takovým hráčům jako byli Wayne Gretzky, Mario Lemieux nebo Jaromír Jágr. Byly to fantastické roky.

Ale zahrál jste si třeba i na olympijských hrách doma v Calgary. Jak k tomu došlo?
V roce 1988 jsem hrál za Calgary Flames a dostal jsem nabídku, zda bych nechtěl posílit náš národní tým. Moc rád jsem to udělal, byla to fantastická příležitost, protože v NHL jsem tehdy hrál ve třetí nebo čtvrté lajně, zatímco na olympiádě jsem hrál v prvních dvou a moc jsem si to užil. Byla to úžasná zkušenost, na kterou nikdy nezapomenu. A stejné to bylo, když jsem za Kanadu hrál v roce 1985 na Mistrovství světa do 20 let ve Finsku. Vyhráli jsme tam o skóre před Československem, za které chytal Dominik Hašek a hrál tam i vynikající Michal Pivoňka. V posledním zápase jsme proti vám nesměli prohrát, byl to hodně těžký zápas, Hašek chytal neskutečně, ale zvládli jsme to, remizovali 2:2 a slavili zlato.

Kariéru jste měl dlouhou a úspěšnou, čím se ale zabýváte teď?
Kariéru jsem končil v Tampě, kde jsem zanechal nějakou stopu, a tak jsem dostal nabídku v organizaci pokračovat. Nějakých 15 let už tam pracuji, hodně mě to zaměstnává, mám na starost korporátní sponzory, permanentkáře a další lidi, které provázím zejména během zápasů. Hodně často jsme tak při zápasech sledovali vašeho současného trenéra Vinnyho Prospala.

A jak se vám líbí zdejší aréna a atmosféra, jakou tu fandové vytváří?
Je to skvělá zábava sledovat zápasy tady v Budějovicích. Je tu vynikající atmosféra, miluju zdejší fanoušky. Byl jsem se podívat na hokeji i v Praze a tady je atmosféra určitě ještě lepší. I Codymu se tady moc líbí a je škoda, že ho nemůžu vidět na ledě kvůli jeho zranění. Každopádně napěchovaný stadion, přes 6000 fanoušků, kteří celou dobu stojí za týmem, to je paráda.

A co říkáte Motoru jako týmu, jak se vám líbí jeho hra?
Myslím, že Motor má výborné mužstvo, proto je taky první v tabulce. Má skvělé brankáře, velmi dobrou obranu a má i hráče, kteří umí dát gól, takže myslím, že máte dobrou šanci uspět. A hlavně myslím, že máte skvělého trenéra. Vinnyho Prospala dobře znám, myslím, že je to opravdu dobrý kouč, neustále se zlepšuje a má zkušenosti s národním týmem, stál na lavičce při olympijských hrách, mistrovství světa, to jsou skvělé zkušenosti.

Jak se vám líbí v Česku, stihl jste se tady zajet podívat třeba na památky?
Byli jsme v Českém Krumlově, tam to bylo překrásné, byli jsme na zámku, opravdu nádhera. A krásné jsou i České Budějovice, tady se mi taky moc líbí. A taky jsme se zajeli podívat do Prahy, kde jsem ještě nikdy nebyl, a Praha mě opravdu ohromila. Je to naprosto fantastické město.

Autoři | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, rozhovor, Cody Bradley, Brian Bradley, Madeta Motor České Budějovice, olympijské hry, National Hockey League, Calgary Flames, Praha, Kanada, Tampa Bay Lightning, Mistrovství světa v ledním hokeji

Miluju zdejší fanoušky, chválí motoráky legendární útočník Brian Bradley  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.