Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ocenění za společenskou odpovědnost předá hejtmanka poprvé i v Jihočeském kraji

PR článek

Jihočeský kraj ve spolupráci s partnery udělí v letošním roce poprvé „Cenu hejtmanky Jihočeského kraje za společenskou odpovědnost“. Oceněním chce hejtmanka jménem Jihočeského kraje poděkovat firmám a institucím, které podporují zdravou firemní kulturu, pečují o své okolí, zaměstnance i životní prostředí. O společenské odpovědnosti a ocenění jsme si povídali s Michaelou Novotnou, ředitelkou partnerské organizace.

Mohla byste nám na úvod říci, co je to společenská odpovědnost?
Ve zjednodušeném pojetí představuje Společenská odpovědnost firem a institucí (z anglického Corporate Social Responsibility, CSR) vlastní přesvědčení a dobrovolný závazek chovat se odpovědně ke společnosti, ve které působí. Jedná se o činnosti nad rámec jejich zákonných povinností.

Jak jste se k tomuto tématu dostala?
Začala jsem se o něj zajímat při realizaci mezinárodního projektu, jehož cílem je šířit myšlenku odpovědného chování mezi malé a střední podniky, navzájem si předávat zkušenosti a inspirovat se.

Jaký hlavní přínos vidíte pro Jihočeský kraj?
Naším cílem je zviditelnit příklady dobré a pozitivní praxe. Inspirovali jsme se v ostatních regionech, kdy již v sedmi krajích hejtman za tyto aktivity ocenění uděluje, např. v Moravskoslezském kraji letos již vyhlásili 10. ročník.

To je zajímavé, řekněte nám k tomu něco více.
Cenu vyhlašuje Jihočeský kraj, uchazeči se mohou do 12. dubna 2019 přihlásit prostřednictvím jednoduchého sebehodnotícího dotazníku rozděleného do 5 základních oblastí dle druhu podporovaných činností. Hodnocení provádějí vyškolení nezávislí hodnotitelé z Rady kvality pod Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Kdo se tedy může do Ceny hejtmanky Jihočeského kraje za společenskou odpovědnost přihlásit?
Cena hejtmanky Jihočeského kraje je rozdělena do sedmi kategorií a je určena organizacím podnikatelského sektoru, veřejného sektoru (neziskové a vzdělávací instituce) i organizacím územní samosprávy (města a obce). Jednotlivé kategorie se ještě rozdělují dle velikosti organizací, protože každá z nich má různé finanční i lidské kapacity.

Kde najdou zájemci o účast v Ceně hejtmanky dotazník, přihlášku a aktuální informace?
Veškeré zmíněné dokumenty a aktuality jsou zveřejněny na webových stránkách.

Co byste chtěla vzkázat na závěr?
Společensky odpovědné chování přináší nejenom firmám, ale i ostatním subjektům, možnost odlišit se od konkurence, stát se atraktivním zaměstnavatelem a žádaným partnerem. Dodržování základních principů je jedním z motivačních faktorů, pomocí kterého lze budovat mimo jiného pozitivní vztah a loajalitu u zaměstnanců. Lidský přístup je nejlepší forma propagace.

Přihlaste se do Ceny hejtmanky Jihočeského kraje za společenskou odpovědnost. Nemáte co ztratit, jenom získat. Můžete se inspirovat u ostatních a přehodnotit pohled na vaše podnikání. Budějcká Drbna je mediálním partnerem tohoto ocenění a vítězovi každé kategorie věnuje mediální prostor v hodnotě Kč 15 tisíc korun.

Závěrem bych chtěla všechny pozvat na slavnostní předávání ocenění, které proběhne 28. května 2019 od 10 hodin v sále zastupitelstva na Krajském úřadě Jihočeského kraje.

Štítky ocenění, společenská odpovědnost, hejtmanka, Jihočeský kraj, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Ocenění za společenskou odpovědnost předá hejtmanka poprvé i v Jihočeském kraji  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.