Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj se začne připravovat na novou sezonu, kluky čeká hned několik hlavních pilířů

Obhajoba mistrovského a pohárového titulu. Prestižní liga mistrů. To budou hlavní pilíře nadcházející sezony 2019/2020. První tréninkové dávky nového ročníku začnou hráči Jihostroje polykat ve středu 14. srpna. Jaká je čeká příprava a kteří hráči do ní nastoupí hned od začátku? Na otázky odpovídal trenér René Dvořák.

Jak bude letos příprava probíhat? Necháte stejný model „bez soustředění“ jako v minulých letech?
Pravděpodobně ano. Uvažovali jsme o dvou nebo třídenním výjezdu, ale vypadá to, že se jako v minulých letech budeme připravovat hlavně v Budějovicích. Budeme střídat halu, beach, bazén, koridor a všechno, co nám okolí nabízí. Samozřejmě nebudou chybět oblíbené výšlapy na Kleť.

Vymýšlíte náplň přípravy sami nebo spolupracujete s nějakým odborníkem?
Máme už osvědčený tým. Přípravu plánujeme s Tomášem Skolkou (asistent trenéra) a s naší fyzioterapeutkou Andreou Veselou. Bude to hodně podobné jako loni. Ale je pravda, že spoustu věcí konzultuji s kondičním trenérem nebo s kamarády z oboru.

Nastoupí do přípravy všech dvanáct hráčů ze soupisky?
Bude nám chybět Peter Ondrovič, který je se slovenským národním týmem v přípravě na ME. Stejně tak španělský nahrávač Miguel De Amo, který se také připravuje na ME. A ještě nevíme, jak to bude s Markem Zmrhalem, jestli bude v reprezentační nominaci. Jinak bychom měli být komplet včetně bulharského smečaře Mechkarova.

Čeká na hráče neoblíbené vážení? A kdo z hráčů by mohl mít největší strach?
Ten první den si je zvážím, samozřejmě. J  U těch, kteří tady hrají déle, už vím, jak by jejich váha měla přibližně vypadat. Ale nemyslím si, že by měl někdo s váhou problém. Možná trochu sklony k nabírání měl Radek Mach s Filipem Křesťanem. Ale podle mě už jsou poučený z předchozích sezon a velký profesionálové, takže přijdou připraveni.

Kdy poprvé mohou fanoušci vidět letošní kádr na domácí palubovce?
Čeká nás několik přátelských utkání a na závěr přípravy turnaje ve Varech a v Liberci. Poprvé doma budeme hrát 10. září přátelák proti Praze. 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky volejbal, Jihostroj, přípravný zápas, rozhovor, České Budějovice, Radek Mach, Filip Křesťan, Peter Ondrovič, Kleť, Praha

Jihostroj se začne připravovat na novou sezonu, kluky čeká hned několik hlavních pilířů  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.