Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Bek Jáša dnes odlétá na další test do Sportingu Lisabon

Vysoký obránce českobudějovického SK Dynamo absolvoval koncem května už jednu stáž v akademii Sportingu Lisabon. Během svého pobytu zaujal tamní činovníky natolik, že si ho pozvali na další kemp. Šestnáctiletý Mikuláš Jáša může být po delší době hráčem, kterého Dynamo prodá do zahraničí.

Zhodnoťte zpětně vaši první cestu do Portugalska.
Celý týden jsem si náramně užil. První tři dny mi hodně pomohl pan Petr Hurych (Sport Invest Group), který umí perfektně portugalsky. Byli jsme se podívat v centru Lisabonu, osvěžili se v moři, podívali se po památkách. Akademie Sportingu je nádherná. Najdete tady všechno, co je potřeba pro vrcholový sport. Skvěle nám vařili, maséři se o nás starali, kondiční trenéři pomáhali v posilovně. Byl jsem maximálně spokojený a ohromně nadšený.

Odehrál jste tam dva zápasy. Jaké byly?
První zápas byl v rámci tréninku. Hráli jsme kategorie U15 a U16 proti sobě. Jasně jsme zápas vyhráli. Druhý už byl zajímavější. S kategorií U17 jsme hráli proti Belenenses. Ten už tak jasný nebyl, ale stejně se nám podařilo vyhrát 3:2. Dokonce se mi povedlo vstřelit branku!

Popište tu situaci.
Vybojovali jsme rohový kop. Díky své výšce mám velkou výhodu pro standardní situace a taky jsem toho využil. Na zadní tyči jsem umístil míč do sítě hlavou.

Je reálné, že byste do Lisabonu mohl v blízké době přestoupit?
Zatím jsem byl na jedné stáži a další je přede mnou. Co bude dál, se uvidí.

Spekuluje se, že Lisabon za vás nabízí 10 milionů korun. Můžete se k tomu vyjádřit?
Bylo by to sice krásné, kdyby byl Sporting ochotný za mě vyplatit takovou sumu, bohužel ale musím tuto mylnou informaci vyvrátit.

Máte informace, co vás nyní v Lisabonu bude čekat?
Absolvuji přípravu a myslím si, že sehrajeme i nějaké zápasy. Bližší informace se dozvím od trenéra na místě.

Dynamo vám vyšlo vstříc, že vás do Portugalska pustilo. Bál jste se, že vám to zatrhne?
Ani jsem o tom moc nepřemýšlel. Všichni mi stáž ve Sportingu přáli a drželi mi palce. Dynamo mi vyšlo úplně ve všem vstříc a mám podporu i ze strany Sport Investu (agentura zastupující hráče).

Jaká je akademie v Lisabonu?
V Dynamu jsem zvyklý na úžasné podmínky, které jsou srovnatelné s akademií Sportingu. Pár výhod tam ale je. Jídelna, posilovna nebo odpočinková místnost. To vše akademie nabízí.

Je tam znát rivalita mezi Benficou a Sportingem?
Neskutečně. Zlehčeně řeknu, že slovo Benfica je ve Sportingu skoro sprosté slovo. Funguje to podobně jako u nás Sparta a Slavia. Taková perlička ale je, že do sezony 15/16 se k týmu připojil trenér Jorge Jesus, který minulý rok vybojoval s Benficou titul.

Léto je v plném proudu. Měl jste vůbec nějaké volno?
Volno jsme dostali na tři týdny. Snažil jsem se si ho užít, co jen to šlo a na chvilku úplně vypnout od fotbalu. Samozřejmě jsem se musel neustále udržovat a hlídat si váhu. Na tu jsou trenéři hákliví.

Až se vrátíte, s jakým plánem naskočíte do sezony v Dynamu 2015/2016?
S U19 máme jen ty nejvyšší cíle. Minule kluci skončili na 6. místě, což je skvělý výsledek. Pokusíme se to minimálně vyrovnat, a pokud to půjde, tak i přidat něco navíc.

Foto: skcb.cz

Štítky Sporting CP, Lisabon, trenér, Portugalsko, SPORT INVEST Group a.s., CF Os Belenenses, Jorge Jesus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bek Jáša dnes odlétá na další test do Sportingu Lisabon  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.