Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Recept na březen: Italské risotto se sušenými hříbky

Ve spolupráci s portálem Probio.cz přináší Budějcká Drbna další díl rubriky pro vyznavače zdravého životního stylu. Podle následujícího receptu si tentokrát můžete připravit neodolatelné pravé italské risotto se sušenými hříbky. Díky kulatozrnné rýži Arborio bude velmi jemné a lahodné.

Doba přípravy: 15 minut, vaření: 20 minut
Počet porcí: 3

  • 300 g BIOHARMONIE rýže Arborio
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, oloupané, vcelku
  • 1 cibule na drobno nakrájená
  • 100 ml bílého vína
  • 20 g sušených hub (předem namočíme) nebo 150 g čerstvých hub (nejlépe hřib pravý)
  • 50 g strouhaného sýra typu parmazán
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 l horkého vývaru
  • sůl, případně pepř na dochucení

Na oleji osmahněte na drobno nakrájené houby (namočené předem sceďte). Osolte a dvacet minut poduste, aby houby byly měkké. Vývar nechte vřít na mírném plameni.

Ve větším kastrolu restujte na másle cibuli a celý česnek. Přidejte rýži a ze všech stran ji osmažte, až zesklovatí. Míchejte, ať se rýže nepřipálí. Česnek vyjměte a zalijte vínem. Naběračkou postupně dolévejte vývar, vždy jednu naběračku, nechat vstřebat, poté přidat další. Rýži občas promíchejte, aby se odlepila ode dna a nepřipálila se. Asi po dvaceti minutách bude rýže „al dente“.

Na závěr vmíchejte houby, máslo a asi 25 gramů sýra. Zamíchejte, dochuťte solí případně pepřem a nechte dvě minuty odstát. Risotto podávejte posypané sýrem a s bílým vínem.

Další rýžové recepty naleznete zde.

Zdroj: www.probio.cz

Štítky recept měsíce, italské risotto se sušenými hříbky, Probio.cz, rýže, houby, rizoto, máslo, sýr, česnek, víno, vývar, Drbna.cz, sůl, olivový olej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recept na březen: Italské risotto se sušenými hříbky  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.