Ve spolupráci s portálem Probio.cz přináší Budějcká Drbna další díl rubriky pro vyznavače zdravého životního stylu. Podle následujícího receptu si tentokrát můžete připravit neodolatelné pravé italské risotto se sušenými hříbky. Díky kulatozrnné rýži Arborio bude velmi jemné a lahodné.
Doba přípravy: 15 minut, vaření: 20 minut
Počet porcí: 3
Na oleji osmahněte na drobno nakrájené houby (namočené předem sceďte). Osolte a dvacet minut poduste, aby houby byly měkké. Vývar nechte vřít na mírném plameni.
Ve větším kastrolu restujte na másle cibuli a celý česnek. Přidejte rýži a ze všech stran ji osmažte, až zesklovatí. Míchejte, ať se rýže nepřipálí. Česnek vyjměte a zalijte vínem. Naběračkou postupně dolévejte vývar, vždy jednu naběračku, nechat vstřebat, poté přidat další. Rýži občas promíchejte, aby se odlepila ode dna a nepřipálila se. Asi po dvaceti minutách bude rýže „al dente“.
Na závěr vmíchejte houby, máslo a asi 25 gramů sýra. Zamíchejte, dochuťte solí případně pepřem a nechte dvě minuty odstát. Risotto podávejte posypané sýrem a s bílým vínem.
Další rýžové recepty naleznete zde.
Zdroj: www.probio.cz
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.