Ve spolupráci s portálem Probio.cz přináší Budějcká Drbna další díl rubriky pro vyznavače zdravého životního stylu. Podle jednoduchého receptu si tentokrát můžete připravit velmi hustou a vydatnou zimní polévka plnou kořenové zeleniny a voňavých sušených bylin.
Doba přípravy: 50 - 60 minut
Počet porcí: 6
Ve větším hrnci osmahněte na olivovém oleji červenou pšenici - získá tím oříškovou příchuť. Přidejte cibuli, houby, papriku, mrkev, celer, řepu a duste, dokud cibule nezesklovatí asi 6 minut. Přidejte česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut směs provonět kořením. Zalijte vodou, přidejte rajčata, červenou čočku, zeleninový bujón, vše pořádně promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud čočka a pšenice nezměknou (asi 40 - 50 minut).
Získáte velmi sytou a vyváženou polévku. Podávejte posypané strouhaným parmezánem či čerstvými bylinkami.
Zdroj: www.probio.cz
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.