Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nákup si mohou nechat senioři dovézt už i v Budějcích

Stejně jako v Třeboni si budou moct lidé v Budějcích objednat nákup potravin až do domu. V krajském městě je služba určena seniorům nad 60 let, kteří jsou podle odborníků nejohroženější skupinou v nákaze s koronavirem.

Akci zajišťuje Nadační fond Jihočeské naděje. Lidem nad 60 let budou organizátoři a dobrovolníci rozvážet nákupy přímo do domu. Cílem je, aby senioři v následujících dnech zbytečně nevycházeli ven a chránili se před nebezpečnou nákazou.

Telefonní linka:  722 233 500, 721 015 340
Objednávky potravin: PO – NE od 08:00 do 15:00
Závoz potravin: PO – NE od 12:00 do 19:00
Objednávky se vztahují na omezený sortiment potravin

„Koncem března měla v krajském městě, pod hlavičkou našeho nadačního fondu, proběhnout dnes již tradiční TalentAkademie pro nadané studenty. Vzhledem k nařízení vlády České republiky jsme se rozhodli tuto akci zrušit. Peníze, které tímto krokem ušetříme, chceme investovat do skupiny obyvatel, která teď potřebuje největší pomoc. Nejrizikovější skupinou obyvatel v souvislosti se šířením koronaviru jsou právě senioři. Cílem celé této myšlenky je ochrana zdraví našich seniorů, aby v tomto rizikovém období, pokud možno nevycházeli. Šíření viru zabránit nedokážeme, to, co teď hraje největší roli, je čas a počet lidí kteří se nakazí,“ vysvětluje smysl celé akce zakladatel nadačního fondu Jihočeské naděje a zastupitel krajského města Martin Kuba.

Nadační fond Jihočeské naděje proto spustil krizovou telefonní linku, na které si českobudějovičtí senioři starší 60ti let mohou objednat nákup základních potravin a kurýr jim nákup doručí přímo do domu. Telefonní linka je v provozu od dnešního rána. „Jde skutečně o krizovou preventivní akci, která může snížit počet nakažených a zpomalit šíření viru. Rádi bychom proto touto cestou oslovili i další dobrovolníky, kteří by se k nám chtěli připojit,“ doplňuje Kuba.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky koronavirus, nákup, České Budějovice, jídlo, dům, krajské město, Třeboň, Česko, Martin Kuba, Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákup si mohou nechat senioři dovézt už i v Budějcích  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.