Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivovar Samson pomáhá lidem v první linii v době koronavirové krize

PR článek

Pandemie onemocnění COVID-19 ovlivnila řadu podnikatelů napříč obory. Přizpůsobit se musel i nejstarší českobudějovický pivovar Samson. Zeptali jsme se, jak řeší aktuální situaci a jaké změny jim pandemie přinesla. Na otázky odpovídá generální ředitel pivovaru Daniel Dřevikovský.

Jak se Pivovar Samson staví k aktuální situaci kolem onemocnění COVID-19?
Přemýšleli jsme s kolegy, že bychom nějakým způsobem chtěli přispět v boji proti COVID-19. Napadlo nás, že nejlepší bude, když podpoříme ty, kteří slouží v této nelehké době v pomyslné první linii, tedy zdravotníky z oddělení ARO Nemocnice České Budějovice a jejich kolegy ze Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje sídlící v našem městě. Rozhodli jsme se proto věnovat na jejich pracoviště nealkoholické Pito. Všem těmto lidem patří náš obdiv a dík a doufáme, že je naše Pito povzbudí v jejich nelehké službě. 

Jak se Pito ke zdravotníkům dostane, musí si ho sami vyzvednout?
Staráme se o celou logistiku návozu i svozu sudů. Naši lidé sudy Pita zavezou, narazí je a dle potřeby je doplňují. Až se sud vypije, přivezou sud nový. Pro lahvové Pito jsme poskytli lednici, kterou budeme též pravidelně doplňovat a prázdné lahve odvážet.

Máte v plánu podpořit i nějaké další organizace?
Chceme rozšířit segment i na sociální služby. Rádi bychom podpořili naše dobrovolníky, kteří pomáhají seniorům třeba při donášce a rozvozu potravin. I jejich práce je v nynější době velmi důležitá a záslužná. Momentálně je věc ve stavu jednání.

A co vaši zákazníci? Přizpůsobili jste nějakým způsobem svou prodejní strategii s ohledem na aktuální situaci?
Rozhodli jsme se zavést službu závozu piva domů pro zákazníky z Českých Budějovic. Chceme tím vyjít vstříc fanouškům našeho piva, kteří omezují své nákupy v kamenných obchodech, aby minimalizovali riziko nákazy a mohli si tak naše pivo objednat z bezpečí domova.

Jak si zákazníci mohou pivo objednat?
Objednávky přijímáme buď telefonicky, nebo e-mailem. Všechny potřebné kontakty i informace jsou vyvěšeny na našem facebookovém profilu. Objednává se pouze po celých přepravkách či sudech. V nabídce máme také čerstvě stočený nefiltrovaný a nepasterovaný ležák v balení 1L PET. Pečlivě také dbáme na bezpečností opatření, náš kurýr je chráněn respirátorem, zákazníci musí zboží přebírat pouze v rouškách a přijímáme pouze bezkontaktní platby. Závoz samotný je po Českých Budějovicích zdarma.

Pokud je mi známo, rozvoz byl spuštěn v minulém týdnu. Máte už nyní nějaké ohlasy od vašich spotřebitelů?
Jedná se o pilotní projekt, ale už nyní se ukazuje, že se osvědčuje. Kupující oceňují, že nemusí chodit do obchodů a že jim pivo zavezeme až domů přímo před dveře. Navíc od začátku projektu zaznamenáváme, že zájem o dovážku našeho piva postupně roste.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Samson, pivovar, koronavirus, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s., koronavirová krize, COVID-19, pivo, Pito, sud, Nemocnice České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovar Samson pomáhá lidem v první linii v době koronavirové krize  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.