Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hygienici nezaznamenali na jihu Čech žádný nový případ koronaviru už pátý den po sobě

Už pátý den v řadě nezaznamenali hygienici na jihu Čech žádný nový potvrzený případ nákazy koronavirem. Statistiky tak zůstávají i k nedělnímu večeru nezměněny.Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 zůstal k 18. hodině na úterních 172. Uzdravených je celkem 114. Aktuální počet pozitivních osob v regionu je 52.

 „Za uplynulých 24 hodin vyšetřily laboratoře v regionu 89 nových vzorků. Pozitivní nebyl žádný. Pátým dnem tak neregistrujeme žádný nový případ,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Ze stávajících 52 aktivních případů COVID-19 na jihu Čech je jich aktuálně evidováno devatenáct na Českobudějovicku, třináct na Prachaticku, dvanáct na Táborsku, čtyři na Strakonicku, tři na Českokrumlovsku a jeden na Písecku. Jindřichohradecko hlásí nulu. Všech tamních 19 nemocných se už uzdravilo a dále nevylučuje koronavirus.

„Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 12 195 osob. V povinné karanténě se k nedělní 18. hodině nacházelo aktuálně 488 Jihočechů. Počet vyšetřených samoplátců se na jihu Čech v neděli zvýšil o 128 na celkových 583,“ konstatovala epidemioložka jihočeské KHS Jitka Luňáčková.

„Mezi pozitivně testovanými je deset dětí ve věku do 14 let. Čtrnáct nemocných je v kategorii od 15 do 24 let, osmadvacet v kategorii od 25 až 34 let, osmadvacet v kategorii od 35 do 44 let, šestadvacet v kategorii od 45 do 54 let a osmadvacet v kategorii od 55 do 64 let. Celkem 38 nemocných patří do nejohroženější věkové skupiny 65+,“ doplnila Luňáčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, vir, Jihočeský kraj, Krajská hygienická stanice, COVID-19, Česko, Kvetoslava Kotrbová, okres České Budějovice, okres Prachatice, okres Tábor, okres Strakonice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici nezaznamenali na jihu Čech žádný nový případ koronaviru už pátý den po sobě  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.