Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hygienici hlásí další rekordní nárůst. Na jihu Čech přibylo 548 nakažených koronavirem

Jihočeský kraj hlásí další rekordní nárůst počtu nakažených koronavirem. Za uplynulých 24 hodin zaznamenali hygienici 548 nově potvrzených případů. To je druhý den po sobě vůbec nejvyšší mezidenní nárůst od vypuknutí pandemie. Dva senioři na následky komplikací s covidem zemřeli. Aktuálně pozitivních je na jihu Čech bezmála 4 tisíce osob.

„Ve zhruba 182 případech byl zdrojem nákazy kontakt s pozitivní osobou v rodině, v osmatřiceti ve škole a v devíti desítkách v zaměstnání. Sedmdesát případů se týkalo zdravotníků a pracovníků, či klientů sociálních služeb. Onemocněla také téměř dvacítka aktivních sportovců. Dvě osoby se infikovaly na lázeňském pobytu v Jáchymově a šest případů bylo přivezených ze zahraničí. Z Polska, Moldávie a Rakouska. Ve 140 případech zdroj nákazy stále zjišťujeme,“ shrnula ve čtvrtek večer ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Kumulativní počet diagnostikovaných s koronavirem se tak k čtvrteční šesté hodině večerní v kraji zvýšil na 6 450. Vyléčených je nyní v jižních Čechách 2 439 a aktuálně pozitivních 3 967 osob. Čtyřiačtyřicet nemocných v souvislosti s koronavirovou nákazou zemřelo.

 „Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 58 220 osob. V povinné karanténě se k čtvrteční 18. hodině nacházelo 2 152 osob. Počet vyšetřených samoplátců v regionu se ve čtvrtek zvýšil o 72 na celkových 8 337,“ uzavřela epidemioložka jihočeské krajské hygienické stanice Jitka Luňáčková.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, KHS, hygiena, Kvetoslava Kotrbová, COVID-19, Česko, Jihočeský kraj, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Polsko, Rakousko, Jáchymov, Moldávie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici hlásí další rekordní nárůst. Na jihu Čech přibylo 548 nakažených koronavirem  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.