Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koronavirová situace na jihu Čech se opět zlepšila. PES klesl z 67 na 52 bodů

Index koronavirového rizika v Jihočeském kraji za poslední týden výrazně klesl. Skóre protiepidemického systému (PES) se snížilo z 67 bodů na 52. Současný stav je nižší než průměr v ČR, který činí 57. Vyplývá to z aktuálních informací ministerstva zdravotnictví.

Nejnižší index na jihu Čech v těchto dnech vykazuje Českobudějovicko, kde PES klesl na 41. Před týdnem se tam skóre drželo na 64. Nejvyšší koronavirové riziko na jihu Čech nyní statistické údaje vykazují na Strakonicku. PES tam dosahuje skóre 64, před týdnem to bylo 77 bodů. Index míry rizika vytvořilo ministerstvo zdravotnictví, aby určoval skóre podle několika aspektů. Rozmezí je od nuly do 100.

Podle aktuálních údajů hygieniků v Jihočeském kraji zůstává 3409 lidí s koronavirem, což je přibližně o 800 méně než před týdnem. "Pro podezření na onemocnění covid-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 119 476 osob. V povinné karanténě se k čtvrteční 18:00 nacházelo 814 osob," uvedla dnes epidemioložka jihočeské krajské hygienické stanice Jitka Luňáčková.

Od začátku epidemie se nákaza covidem-19 prokázala u 32.288 Jihočechů. Uzdravených už je 28.408 a 471 pacientů s koronavirem umřelo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lucie Mojžíšová

Štítky ČR, koronavirus, Jihočeský, Česko, Protiepidemický systém České republiky, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Jihočeský kraj, COVID-19, okres České Budějovice, okres Strakonice, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirová situace na jihu Čech se opět zlepšila. PES klesl z 67 na 52 bodů  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.