Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči pomáhali v Třeboni testovat učitele. Většina testů byla zatím negativních

Přibližně šest desítek pedagogických pracovníků dnes otestoval na koronavirus v Třeboni na Jindřichohradecku mobilní odběrový tým hasičů. V minulých dnech už hasiči takto pomáhali s testováním v Soběslavi a Veselí nad Lužnicí na Táborsku. Koronavirus se zatím potvrdil u minimálního počtu pedagogických pracovníků.

„Bylo řečeno, že v Jihočeském kraji je přibližně 20 tisíc pedagogických pracovníků. Proto jsme i my nabídli naše kapacity a vytvořili dva odběrové týmy," uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Druhý mobilní odběrový tým hasičů dnes testoval ve Vimperku.

Matějů uvedla, že zájem z řad pedagogických pracovníků o testování je relativně vysoký. Potvrdilo se to i v Třeboni, kde už se před začátkem tvořila fronta.

„Hasiči, kteří pracují v odběrových týmech, mají zdravotnické vzdělání. Je to jedna z podmínek. Navíc před tím, než začali testovat, museli podstoupit speciální školení," uvedla Matějů.

Mobilní odběrové týmy hasičů budou testovat zaměstnance škol dva týdny. V každém městě má zájem o tuto službu několik desítek pedagogů. Výsledky testů se dozvědí přibližně po 20 minutách. „V pondělí v Soběslavi jsme zaznamenali jednoho nakaženého, o den později ve Veselí nad Lužnicí pak byli všichni testovaní negativní," řekla Matějů.

Bezplatné antigenní testování na covid-19 pro pedagogciké pracovníky nabízí od pátku na jihu Čech kromě hasičů také nemocniční odběrové týmy. Největší zájem mají lidé z mateřských škol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hzsjc.cz

Štítky koronavirus, testování, hasiči, Třeboň, Soběslav, Veselí nad Lužnicí, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, Jihočeský kraj, Vimperk, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči pomáhali v Třeboni testovat učitele. Většina testů byla zatím negativních  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.