Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vakcinační centrum v Táboře zřejmě vznikne na zimním stadionu

Vakcinační centrum na očkování proti koronaviru by v Táboře mohlo vzniknout v prostorách zimního stadionu. Další variantou je ještě kulturní dům Milenium, který má ale nižší kapacitu. Podle starosty města Štěpána Pavlíka je lepší variantou zimní stadion.

Zásadním předpokladem pro vznik vakcinačního centra je to, že by město muselo nechat rozpustit led. Starosta města Štěpán Pavlík uvedl, že 15. ledna se má rozhodnout, zda se zruší sezona nižších hokejových soutěží, v nichž působí i Tábor. „V tom případě bychom mohli led rozmrazit. Normálně jej necháváme do konce března, ale snad by všichni pochopili, že nyní bychom to kvůli situaci kolem koronaviru udělali dříve," řekl Pavlík.

Příprava zázemí by podle něj trvala dva až tři týdny. „Ale určitě chceme mít vše hotovo do chvíle, kdy bude k dispozici dostatečné množství vakcín pro veřejnost," řekl starosta.

Tábor je druhé největší jihočeské město a pravděpodobně očkovacím centrem bude procházet několik stovek lidí denně. „Proto takový objekt potřebuje mít ve své blízkosti i parkoviště s dostatečnou kapacitou," řekl starosta. Právě takové kritérium zimní stadion splňuje.

V Budějcích začala stavba centra

Se stavbou vakcinačního centra začaly už včera České Budějovice na výstavišti v pavilonu T. Přestavba by měla podle hejtmana Jihočeského kraje trvat do víkendu. V příštím týdnu by se měl při dalším očkování otestovat jeho zkušební provoz. 

Personál centra by měly tvořit nejméně dva vakcinační týmy, které by tvořili tři administrativní pracovníci, dvě sestry a jeden lékař. Spolu s dalšími pracovníky by jednu vakcinační jednotku tvořilo zhruba 18 pracovníků. Centrum by mělo být schopné obsloužit až tisíc lidí denně.

V jižních Čechách se kumulativně od začátku pandemie loni v březnu nákaza prokázala u 46.845 lidí. Vyléčilo se 38.522 Jihočechů. Od loňského března na jihu Čech v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo 730 lidí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zimní stadion Tábor

Štítky koronavirus, vakcinační centrum, očkování, Jihočeský kraj, Tábor, zimní stadion, očkovací centrum, Madeta Motor České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vakcinační centrum v Táboře zřejmě vznikne na zimním stadionu  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.