Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeské nemocnice přijaly tři pacienty těžkým průběhem onemocnění covid-19 z Karlovarského kraje

Jihočeské nemocnice vyhověly žádosti Národního dispečinku lůžkové péče o převzetí pacientů s velmi těžkým průběhem onemocnění covid-19 na lůžka intenzivní péče. Zatím takto přijaly tři pacienty z Karlovarského kraje.

„V jihočeských nemocnicích  jsme byli během krize vždy schopni postarat se kvalitně o všechny Jihočechy, jejichž průběh infekce vyžadoval nemocniční péči. Vím, že tento úkol zvládneme i v dalších týdnech. Proto můžeme přijmout i pacienty bojující o život z nemocnic Karlovarského kraje, které již nemají volnou kapacitu,“ potvrdila předsedkyně holdingu Jihočeské nemocnice Zuzana Roithová.  

První pacient byl transportován 13. ledna z Nemocnice v Chebu. Pacient byl hospitalizován na Infekčním oddělení Nemocnice České Budějovice. Druhý pacient byl Leteckou záchrannou službou Armády České republiky přepraven do Nemocnice Jindřichův Hradec. Pacient je napojen na umělou plicní ventilaci.

„V průběhu dnešního dne přijme k neinvazivní ventilaci Infekční oddělení Nemocnice České Budějovice, pacienta z Nemocnice Sokolov,“ řekl včera krajský koordinátor intenzivní péče pro nemocné koronavirem Richard Tesařík.  

V jihočeských nemocnicích je hospitalizováno aktuálně 418 pacientů, z toho 49 na lůžkách intenzivní péče, 18 pacientů je napojeno na umělou plicní ventilaci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, nemocnice, koronavirus, pacient, COVID-19, Karlovarský kraj, Nemocnice České Budějovice, Zuzana Roithová, Jihočeské nemocnice, a.s., Armáda České republiky, Nemocnice Jindřichův Hradec, Richard Tesařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice přijaly tři pacienty těžkým průběhem onemocnění covid-19 z Karlovarského kraje  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.