Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Registrované seniory k očkování nově upozorní na volný termín SMS

Seniory nad 80 let registrované k očkování proti covidu-19 nově upozorní na volný termín na vybraném očkovacím místě SMS. Jejich pořadí už nebude určovat čas přihlášení, dříve termín dostanou starší. Pro lidi, kteří už termín mají rezervovaný, se nic nemění. Registrační systém se spustil v pátek 15. ledna v 8:00. Od té doby se zaregistrovalo přes 172 tisíc lidí a termín získalo 73 tisíc z nich. Celkem seniorů v Česku žije asi 441 tisíc, část ale v domovech pro seniory, kde jsou očkováni bez rezervace.

Jak jsme na tom s informacemi o očkování? Češi si vystačí s jedním číslem

Češi si vystačí s jedním číslem, Poláci mají interaktivní prezentaci, Němci Excel. Tak by se dal ve zkratce shrnout výsledek průzkumu projektu České zájmy v EU, který srovnal dostupné údaje týkající se očkování ve dvanácti evropských zemí....

Nových termínů pro očkování bude v příštích třech týdnech zveřejňovaných méně. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ve čtvrtek řekl, že dodávky vakcíny od firem Pfizer a BioNTech budou snížené asi o 20 až 25 procent. Firma uvedla, že po 15. únoru snížení dožene vyššími dodávkami.

Mění se také termín druhé dávky. Dosud byl seniorům spolu s rezervací prvního přidělovaný druhý termín za 21 dní, nově to bude za 28 dní. Podáno bylo do středy večer 154 567 dávek vakcíny proti covidu, druhou dávku už dostalo 7201 osob. Většina dostala vakcínu od firem Pfizer a BioNTech, druhou od firmy Moderna dostalo přes 2900 osob.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 2

Štítky očkování, koronavirus, SMS, senior, Česko, Pfizer, BioNTech, Jan Blatný, ANO 2011, Moderna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Registrované seniory k očkování nově upozorní na volný termín SMS  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.