Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeský kraj navýšil testovací kapacity kvůli pendlerům. Rakousko pro ně zavádí přísnější režim

Jihočeský kraj chce usnadnit situaci pendlerům a proto jim v neděli nabídne testovací kapacity v nemocnicích na jihu Čech. Lidé cestující za prací do Rakouska se budou muset od února povinně testovat na koronavirus. Kraj proto zřídil testovací kapacity v řadě jihočeských nemocnic tak, aby měli už během pondělka k dispozici potvrzení o antigenního testu.

„Chceme jihočeským pendlerům situaci usnadnit alespoň v prvním týdnu usnadnit. Nemáme bohužel v této chvíli kapacity, abychom zřídili testovací místa na hranici. Otevřeme tedy testovací kapacity ve většině jihočeských nemocnic na nedělní odpoledne a podvečer tak, aby se ti, co pojedou v pondělí ráno za prací do Rakouska, mohli nechat otestovat a nemuseli stát ve čtyři ráno na hranici,“ shrnul hejtman Martin Kuba (ODS). Zájemci budou mít k dispozici kapacity pravděpodobně v nemocnicích v Českém Krumlově, Prachaticích a Strakonicích.

Hejtman zároveň požádal všechny Jihočechy, aby nedělní termíny ponechali k dispozici právě pendlerům. „Na rakouské straně pak bude řada míst, kde je možno testy provést bezplatně provést,“ dodal hejtman.

Rakousko zavede od pondělí 1. února povinné testování pendlerů na koronavirus. Test nesmí být starší než 72 hodin. Zároveň se budou muset pracovníci každé dva týdny on-line registrovat, jak dnes uvedlo české ministerstvo zahraničí. Bezplatné testování budou moci využít pendleři v Česku i v Rakousku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KK facebook

Štítky ČR, Rakousko, koronavirus, správa, pendleři, Jihočeský, AUDIO, Jihočeský kraj, nemocnice, Česko, Martin Kuba, ODS, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Prachatice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj navýšil testovací kapacity kvůli pendlerům. Rakousko pro ně zavádí přísnější režim  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.