Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podle hejtmana Kuby jsou některá opatření z nouzového stavu nadbytečná

Přestože zástupci vedení krajů na jednání s vládou včera nenašli řešení, jak bude vypadat situaci po konci nouzového stavu, jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) považuje některá opatření proti koronaviru za nadbytečná. Řadí mezi ně například zákaz nočního vycházení. Kuba řekl, že jednání mezi premiérem, ministrem vnitra a hejtmany by mělo o víkendu ještě pokračovat.

"Teprve hledáme řešení, jak dále postupovat. Není to jen otázka na hejtmany, důležitá bude i role krajských hygienických stanic. Rozhodně si nemyslím, že jednání s vládou jsou na mrtvém bodě," řekl Kuba.

Nouzový stav skončí v noci v neděli na pondělí. Vláda usilovala o jeho prodloužení, ale nenašla mezi poslanci dostatečnou podporu. Někteří hejtmani dnes oznámili, že by preferovali pokračování nouzového stavu.

"Škála názorů, které mezi námi zaznívají, jsou zatím dost pestré," potvrdil jihočeský hejtman. Dodal, že kraje nemohou nařizovat restrikce, které vydává vláda ve stavu nouze. Rád by však od pondělí přivítal nastavení jasných protiepidemických pravidel.

Zatím neuvažuje o tom, že by pro jižní Čechy navrhoval režim stavu nebezpečí. Na opatření má přitom jako hejtman právo. "Ale v současnou chvíli by podle mě nic neřešilo. Netýká se totiž protiepidemických opatření," řekl Kuba.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky ČR, koronavirus, vláda, Jihočeský, Martin Kuba, nouzový stav, ODS, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle hejtmana Kuby jsou některá opatření z nouzového stavu nadbytečná  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.