Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé mezi 55 a 59 se zřejmě budou moct registrovat k očkování od středy

K očkování proti covidu-19 by se mohli od středy registrovat Češi ve věkovém rozmezí od 55 do 59 let. Premiér Andrej Babiš (ANO) to v pondělí navrhne vládní radě pro zdravotní rizika. Jde o skupinu 750 tisíc lidí, řekl na sociálních sítích. Připomenul také, že od pondělí bude možné hlásit se k očkování do pražského velkokapacitního centra v hale O2 univerzum. To začne fungovat od 3. května.

Podle ministra zdravotnictví Petra Arenberga (za ANO) očkování proti covidu-19 může dál zrychlovat, zvýšené dodávky podle něj umožní do několika týdnů podávat 100 tisíc dávek denně. V pátek, kdy se otevřela možnost registrace pro lidi mezi 60 a 64 lety, se do odpoledne přihlásilo přes 70 tisíc lidí. V Česku žije asi 650 tisíc lidí tohoto věku, část z nich už očkovaná je, protože spadají do jiné preferované skupiny, například mezi zdravotníky, učitele a další pracovníky školství nebo chronické pacienty s vážnými nemocemi.

Alespoň jednu dávku vakcíny dostalo k pátku téměř 1,8 milionu lidí, dvě dávky 920 tisíc.

Podle ministra je možné otevřít registrace pro další skupinu, protože v některých regionech už jsou starší lidé, kteří měli o vakcínu zájem, už naočkovaní. I on zmínil, že další věková skupina se bude moct registrovat zřejmě v příštím týdnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto olkraj.cz

Štítky očkování, koronavirus, covid-19, ANO 2011, Andrej Babiš, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mezi 55 a 59 se zřejmě budou moct registrovat k očkování od středy  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.