Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kapacita očkovacích center na jihu Čech je stále dvojnásobně vyšší

Kapacita očkovacích center na jihu Čech je dvojnásobně vyšší než momentální počet dávek vakcín proti koronaviru, které kraj dostává od státu. V regionu nyní očkovacími centry za týden projde přibližně 25 tisíc lidí. Kapacita je nastavena až na 50 tisíc klientů týdně.

„Právě v této chvíli, kdy je třeba očkovat ve velkém množství lidí, se ukázalo, že vytvoření očkovacích center bylo správným krokem. V očkovacích centrech je dostatečný komfort, nikdo nečeká, personál s tím má zkušenosti a tak dále. Stává se nám, že lidé, kteří se dříve fixovali na svého praktického lékaře, se nakonec rozhodli pro očkovací centrum a vrací se odtud nadšení. Mám velkou radost, že nám od klientů chodí samé pozitivní zprávy," uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Kuba řekl, že v následujícím týdnu by měl kraj mít k dispozici až 29 tisíc dávek vakcín. Je to přibližně trojnásobně více než před dvěma měsíci. „Tempo očkování zrychluje, což je důležité. Ale pořád máme v očkovacích centrech rezervu, takže navyšování počtu dávek vítáme," uvedl hejtman. Momentálně se do systému registrují zájemci ve věkové skupině nad 55 let. Starší lidé mohli očkování podstoupit už v minulých dnech a týdnech.

Kuba dodal, že očkovací centra mají nejčastěji k dispozici vakcíny od společností Pfizer/BioNTech. Podle hejtmana očkovací centra odbavila více než 90 procent lidí, kteří vakcínu obdrželi. „Výjimku tvoří ti, co využili praktické lékaře, a pak domovy seniorů, které zdravotníci objížděli," uvedl.

Očkování proti koronaviru na jihu Čech podstoupilo 71 až 76 procent obyvatel nad 70 a 80 let. V kraji spadá do této věkové skupiny přibližně 80 tisíc lidí. Očkování v Jihočeském kraji proti koronaviru podstoupilo více než 130 tisíc lidí, z toho téměř 63 tisíc už obdrželo obě dávky vakcíny. Region má zhruba 640 tisíc obyvatel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Reifová

Štítky očkování, Očko centrum, koronavirus, očkovací centrum, Česko, Martin Kuba, vakcína, ODS, Pfizer, BioNTech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapacita očkovacích center na jihu Čech je stále dvojnásobně vyšší  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.