Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Testy na covid v jihočeských školách podstoupilo téměř 200 tisíc dětí

Testy na koronavirus v jihočeských školách zatím podstoupilo 199 149 žáků, pedagogů a jiných zaměstnanců. Odhalily 45 pozitivních případů nákazy, tedy 0,22 promile. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků. Za posledních 24 hodin v regionu hygienici zaznamenali 105 případů covidu-19. Je to přibližně o šest desítek méně než minulý čtvrtek.

„Z dnešních došetřených případů vidíme, že zhruba ve třech desítkách došlo k přenosu kontaktem s pozitivní osobou v rodině a ve dvou desítkách na pracovišti. Dva případy přenosu jsme zaznamenali v sociálních službách a jeden ve škole. Evidujeme i jedno onemocnění importované z Rakouska. Ve srovnání s minulým týdnem vidíme snížení počtu nových případů asi o 30 procent. Pokles je postupný, ale trvalý a neregistrujeme ani žádná významná ohniska,“ uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Testování ve školách začalo v polovině dubna, kdy se žáci vrátili ke kontaktní výuce. „V tomto týdnu bylo za pondělí až středu ve školách našeho kraje provedeno 36 020 antigenních testů, z toho 28 589 u dětí a 7431 u dospělých pracovníků ve školství. Zachyceno bylo 11 pozitivních případů, z toho bylo devět dětí a dva dospělí. Do čtvrtečního podvečera zatím následné PCR testy potvrdily pozitivitu u jedné studentky,“ uvedla ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých jihočeské hygienické stanice Marie Nosková.

V Jihočeském kraji je aktuálně 2845 nakažených. Od loňského března, kdy byl v regionu zaznamenán první případ onemocnění covidem-19, zemřelo v souvislosti s ním 1754 lidí. V kraji se už koronavirem nakazilo 97 377 lidí. Vyléčilo se 92 778 pacientů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 6

Štítky Jihočeský kraj, školy, testování, koronavirus, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Rakousko, Kvetoslava Kotrbová, Marie Pštrossová-Nosková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy na covid v jihočeských školách podstoupilo téměř 200 tisíc dětí  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.