Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Pouhých patnáct pozitivních v kraji během neděle. Případů onemocnění covid-19 stále ubývá

Počet nakažených koronavirem stále klesá. Hygienici během neděle diagnostikovali na jihu Čech pouhých patnáct nových případů. Aktuálně je v Jihočeském kraji 1 783 pozitivních. Za celý víkend neregistrují hygienici žádné úmrtí spojené s onemocněním.

„Dnes jsme zaznamenali jeden importovaný případ ze Španělska, epidemiologická situace ale byla o víkendu klidná. Aktuálně pozitivních Jihočechů je k dnešnímu podvečeru 1 783 a v karanténě je 766 osob. V právě končícím týdnu nám přibylo v kraji celkem 408 nových případů, to je průměrně 58 na den a tedy o více než třetinu méně než bylo v minulém týdnu, kdy jsme verifikovali 642 případy za týden, tedy průměrně 92 za den,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické služby Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Laboratoře přijaly k vyšetření za sobotu a neděli 175 vzorků, pozitivních jich bylo 15. K nemocným přibylo sedm žen a osm mužů, z okresů nejvíce na Českobudějovicku.

„O víkendu jsme neměli nahlášeno žádné úmrtí v souvislosti s covid-19, celkem jich po dobu pandemie bylo v kraji verifikováno 1 763,“ dodala ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Jitka Luňáčková.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, onemocnění, COVID-19, nákaza, KHS, hygiena, Česko, Španělsko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, nemoc, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pouhých patnáct pozitivních v kraji během neděle. Případů onemocnění covid-19 stále ubývá  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.