Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Testy na covid na jihu Čech podstoupilo za 24 hodin dosud nejvíce lidí

V Jihočeském kraji podstoupilo za posledních 24 hodin testy na koronavirus 1720 lidí. Jde za celou dobu výskytu koronaviru o nejvyšší počet testovaných v regionu za takovou dobu. Stojí za tím zájem lidí o vycestování na dovolenou do zahraničí, aby se mohli v cizině prokázat požadovaným aktuálním negativním testem, řekla dnes ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

"Z testovaných bylo jen šest pozitivních, což představuje záchyt přibližně 0,35 procenta. Nebývale vysoký zájem o testy zcela jistě souvisí s dovolenými v zahraničí, kam zase Češi ve velké míře začali jezdit," uvedla. Dodala, že takový zájem o testy na koronavirus nebyl ani v době, kdy region vykazoval nárůst případů denně ve stovkách. "Je zajímavé, že touha po dovolené v zahraničí vyvolala takový zájem. Ale pozitivní zjištění je to, že i přes velký počet testovaných lidí přibývá naprosté minimum nových případů. Souvisí to s očkováním, které pomáhá v boji s pandemií," řekla Kotrbová.

Ze 1720 lidí, kteří za posledních 24 hodin testy podstoupilo, bylo 498 samoplátců. Podle aktuálního průměru za posledních sedm dní v kraji připadá 6,5 případu na 100 tisíc obyvatel. Průměr pro celou Českou republiku je 14,8 případu na 100 tisíc.

V jižních Čechách, jež mají přes 640 tisíc obyvatel, se od začátku pandemie loni na jaře prokázal covid-19 u 98.883 lidí. Vyléčilo se kumulativně 97.020 obyvatel kraje. Od loňského března zemřelo na jihu Čech v souvislosti s koronavirem 1794 lidí. V současnosti je v kraji 69 případů covidu-19.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS ČR

Štítky ČR, koronavirus, turistika, Jihočeský, COVID-19, Jihočeský kraj, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy na covid na jihu Čech podstoupilo za 24 hodin dosud nejvíce lidí  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.