Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Kriminalisté stále vyšetřují loupežnou vraždu v Horusicích, potřebují pomoc veřejnosti

S další žádostí o pomoc se jihočeští kriminalisté obracejí na širokou veřejnost. V případu loupežné vraždy v rodinné firmě v Horusicích na Táborsku vyslechli už stovky osob, stále se jim však nedaří kompletně objasnit tento násilný trestný čin, po kterém zemřeli dva lidé. Ti byli 16. záři prakticky utlučeni.

Policisté již vyslechli více jak 420 osob z okolí místa činu a těch, kteří jím právě projížděli. Během vyšetřování zajistili téměř stovku stop. Několik desítek je jich zkoumáno na pracovišti genetiky. Škoda byl stanovena na půl milionu korun.

ČTĚTE TAKÉ: Loupežné přepadení firmy v Horusicích má již dvě oběti

„Z dosavadního šetření vyplývá, že se loupežného přepadení zřejmě dopustila skupina tří až šesti mužů. Důležité jsou tak informace o dění v Horusicích ve středu 16. září od 19 do 22 hodin. Každý, kdo se zde pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu osob, vozidel nebo odstavených vozidel, je důležitým svědkem. Zvláště pak žádáme řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice - Veselí nad Lužnicí a dále pak ve směru Veselí nad Lužnicí - Lomnice nad Lužnicí - Třeboň a všimli si pohybu podezřelých osob nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům,“ prosí mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

ČTĚTE TAKÉ: Po brutálním přepadení v Horusicích žádá policie o pomoc fanoušky Motoru

Kriminalisté rovněž žádají ty řidiče, kteří daným místem projížděli a mají ve svém voze autokameru, aby záznam poskytli. Veškeré informace stačí předat prostřednictvím linky 158.

Foto Dominik Svoboda

Štítky okres Tábor, Veselí nad Lužnicí, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté stále vyšetřují loupežnou vraždu v Horusicích, potřebují pomoc veřejnosti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.