Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Těžké úterý hasičů. Nejprve nehody kvůli ledovce, poté převrácený kamion, ze kterého vytékala nafta

Jihočeští hasiči měli velmi perné úterý. Hned ráno se museli potýkat se sedmi dopravními nehodami z důvodu zledovatělých silnic v kraji, dopoledne zase vyprošťovali kamion, který se u Dolního Třebonína převrátil na bok. Nikomu se naštěstí nic vážného nestalo.

První tři kolize se staly mezi 5. a 6. hodinou ranní. Nejprve se u obce Velké Nepodřice na Písecku převrátil osobní automobil na střechu, osádce vozu se však nic nestalo. Poté museli vyjíždět táborští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Mladé Vožice k nehodě traktoru u obce Řemíčov. I ten byl převrácený s přívěsem na bok, navíc zde zdravotníci ošetřili jednu zraněnou osobu. Mimo vozovku skončil i vůz v obci Veselíčko na Písecku. Zde se dokázal řidič vozu dostat ven sám a následně se svěřil do péče zdravotníků.

Po šesté hodině se převrátil na bok kamion v obci Sepekov, kam vyrazila milevská profesionální jednotka. Pod vozem se utrhla krajnice. Řidič nebyl zraněn. Stejně jako v Písku, část obce Hradiště, kde museli zasahovat písečtí hasiči. Před sedmou hodinou pak zůstal u obce Kestřany viset vůz po nárazu na svodidlech. Ani jeho řidičce se nic nestalo. 

Těsně před půl devátou měli práci hasiči z Křemže, kteří museli u Brlohu likvidovat nehodu nákladního automobilu. „V průběhu zásahu hasičů, kteří prověřovali, že z nádrží nevytékají žádné provozní kapaliny, nabourala do nákladního auta Škoda Fabia. I tato nehoda se obešla bez zranění a úniku provozních kapalin,“ doplňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Přesně v půl jedenácté dostali hasiči informaci na tísňovou linku o nehodě plně naloženého kamionu papírem u Dolního Třebonína. Ten se převrátil na bok. „Po provedeném průzkumu velitel zásahu podal zprávu, že z proražené nádrže vytéká na blízké pole nafta. Podle odhadu do půdy vyteklo 100 až 200 litrů,“ přidává Matějů. Hasiči pod nádrž rychle instalovali vanu, do které naftu zachytávali, zároveň také kontaktovali pracovníky životního prostředí.

Nádrž poté provizorně opravili a povolali specializovanou firmu, která zvládne vyprostit kamion. Po dobu překládky nákladu a vyprošťování má být silnice zcela uzavřena. 

Foto Šimák Mokráček

Štítky havárie, motorová nafta, Dolní Třebonín, okres Písek, nádrž, Velké Nepodřice, Mladá Vožice, Řemíčov, Veselíčko, Sepekov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžké úterý hasičů. Nejprve nehody kvůli ledovce, poté převrácený kamion, ze kterého vytékala nafta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.