Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Mrazy trápí budějcké bezdomovce, vyhledávají úkryt ve volně dostupných objektech

Mrazivé počasí, které v posledních dnech trápí nejenom České Budějovice, ale také jižní Čechy, přináší problémy pro lidi bez domova a střechy nad hlavou. Jsou tací, kteří využijí služeb azylových domů, pro všechny to však není místo, kam se při takových teplotách chtějí uchýlit.

Důvodem jsou jejich přísná pravidla. Výslovně je zde totiž zakázána jakákoliv konzumace alkoholu. Proto se městští strážníci setkávají při pravidelných kontrolách s bezdomovci, kteří potřebují i zdravotní ošetření. „Městská policie však také přijímá také mnoho stížností na bezdomovce, kteří vyhledávají teplo ve vnitřních prostorách veřejně přístupných objektů. Jedná se zejména o veřejné toalety, pasáže, vchody domů, obchodní domy, ale například i prostory veřejných knihoven. Zde však tyto osoby vzbuzují veřejné pohoršení, znečišťují veřejné prostranství, nebo jiným způsobem narušují veřejný pořádek. Bezdomovci jsou často pod vlivem alkoholu nebo jsou ve špatném zdravotním stavu, a tak mnohdy končí na protialkoholní záchytné stanici nebo dokonce v péči lékařů,“ doplňuje mluvčí Městské policie České Budějovice Věra Školková.

Několik případů museli strážníci řešit začátkem tohoto týdne. Jeden z bezdomovců se ráno ukrýval v prostoru bankomatu jednoho finančního ústavu. Znemožňoval tak tím jeho použití. Dopoledne rovněž vyjížděli policisté k obchodnímu centru na Pražské třídě, kde podnapilý muž obtěžoval ženu. Během noci se zase jeden osmadvacetiletý bezdomovec proplížil na chodbu jednoho z domů, kde chtěl přečkat. I toho strážníci vyvedli z místa. Před nádražím se zase pohyboval podnapilý pětapadesátiletý muž. Byl ošetřen a následně odvezen na protialkoholní záchytnou stanici. 

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky bezdomovec, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frodo kocour

Když čtu, kolik peněz se vynakládá na cizí migranty a jejich pohodlí (3 jídla denně, ošetření a podobně), nějak mi přijde divné, proč se stát nejprve nestará o vlastní ubožáky, kteří mnohdy umírají bez povšimnutí. Je snad nějaký český bezdomovec méně, než jakýsi cizí musulman?

Středa, 20. ledna 2016, 14:22Odpovědět

Mrazy trápí budějcké bezdomovce, vyhledávají úkryt ve volně dostupných objektech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.